Весняний контрнаступ України: американські аналітики визначили два варіанти

Українське суспільство та увесь світ невпинно очікують на весняний контрнаступ ЗСУ. Аналітики та офіційні особи США визначили два варіанти можливого розвитку подій. Інформує Proslav з посиланням на видання Цензор.Нет.

Американські партнери зосереджені на якнайкращій підготовці України до можливого прориву під час весняної кампанії. Видання Politico зазначає, що наразі на поле бою прямують сотні західних танків, бронемашин, снарядів та техніки для зведення мостів – все, що необхідно ЗСУ для проведення контрнаступу.

За даними зарубіжного видання, офіційні особи США за закритими дверима наполягають на тому, щоб українські сили заощаджували артилерійські боєприпаси. Однак, не всі схильні поділяти таку думку. Інші ж посадовці зазначають, що не треба казати Україні як їй воювати.

На думку американських аналітиків, контрнаступ може початись вже в травні. Київ поки що не визначився зі стратегією, зазначає видання, але у нього є два варіанти:

Перший варіант нереалістичний, кажуть чиновники, оскільки окупаційні війська окопалися у своїй обороні на східному березі річки Дніпро, а Сили оборони України не мають достатньо живої сили для успішної десантної операції проти такого роду. На думку американських чиновників, другий варіант є більш ймовірним.

Тим часом у Київській області триває процес набору до Гвардії Наступу.

Нещодавно речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що домовленість про навчання пілотів за кордоном вже є. Залишилось визначити тип літака. Детальніше заяву військового читайте у нашому матеріалі.

Exit mobile version