Відбулася толока в укритті для учнів ліцею ім. Івана Мазепи у Переяславі

Сьогодні, 18 березня, батьки школярів, вчителі та учні ліцею імені Івана Мазепи у Переяславі взяли учать у толоці по приведенню у відповідність до вимог укриття, що знаходиться поруч зі школою.

У будівлі навпроти школи є підвальне приміщення, яке може використовуватись як укриття для учнів ліцею ім. Івана Мазепи. Станом на зараз уже укладений договір оренди цього приміщення та проведена значна кількість робіт.

“Батьківською громадськістю зібрані благодійні пожертви для облаштування укриття в сумі понад 100 тис. грн” – розповів нам директор ліцею Олександр Петрович Батрак. Також він додав, що міська влада виділила 50 тис. грн на ремонтні потреби та взяла на себе зобов’язання по оплаті оренди приміщення. 

Директор розповів, що станом на зараз уже зроблена значна кількість робіт і після весняних канікул планується, що школа працюватиме в очному режимі. Олександр Батрак зазначив, що відчуває значну підтримку батьківської громадськості, але йому прикро, що на попередній сесії міської ради жодним словом не згадали про облаштування укриття для вихованців ліцею ім. Івана Мазепи, де навчається 460 учнів.

Нам вдалося поспілкуватися і з мамою школяра Тетяною. “Уже проведена електрика, куплена сантехніка, благодійником зроблений аварійний вихід і металеві двері. Сьогодні ми винесли все сміття, зняли пошкоджену штукатурку, вимили всю плитку” – говорить Тетяна. Вона додає, що була вражена кількістю людей які долучилися до толоки.

КП “Переяславське ВУКГ” надало автомобіль для вивозу будівельного сміття з майбутнього укриття для школярів ліцею імені Івана Мазепи.

Нагадаємо, вчора батьки школярів гімназії №3 у Переяславі зібралися на суботник для облаштування укриття.

Exit mobile version