Відбулись громадські слухання у Великокаратульському старостинському окрузі

Сьогодні, 22 березня, у Великокаратульському старостинському окрузі відбулись громадські слухання, на яких голова громади Вячеслав Саулко прозвітував за виконану роботу та діяльність виконавчих органів Переяславської міської ради у 2022 році. Proslav побував на заході й готовий поділитись основними фактами.

Люди зібрались о 10:00 у сільському клубі села Велика Каратуль, щоб заслухати доповідь очільника Переяславської громади й старости села Валентини Зінченко.

Вячеслав Саулко – голова Переяславської громади

Зокрема, Саулко виділив найбільших платників податків села, серед яких є:

Також Вячеслав Володимирович повідомив, що на території Великокаратульського старостинського округу укладено 2 договори оренди землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Окрім цього, він вказав, що на період дії військового стану було укладено 2 договори оренди землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на один рік з ПОА «Україна» (за їх використання надійшли кошти у розмірі 18 718, 55 грн).

Загалом, у 2022 році до бюджету міської територіальної громади від орендної плати вищевказаних договорів надійшло 43 591,73 грн.

Саулко зазначив, що основними статтями витрат є утримання:

«Працівниками підприємства ВУКГ надаються послуги по обслуговуванню мережі вуличного освітлення. В разі необхідності, проводиться заміна ламп. А минулого року було проведено висипку та грейдерування вулиці Садова та виконано благоустрій сільського кладовища», – повідомив очільник Переяславської громади.

Валентина Зінченко – староста села Велика Каратуль

Далі слово взяла староста села Зінченко Валентина Андріївна. Вона відмітила, що зважаючи на повномасштабне вторгнення росії до України, плани відійшли на другий план і всі почали працювати на Перемогу. Староста подякувала кожному з добровольців, які у перші дні війни стали на захист села й відпрацьовували чергування на блок-постах.

Також вона повідомила, що мешканцям села Велика Каратуль, які перебувають у лавах ЗСУ, проводиться збір продуктів харчування, речей особистої гігієни, одягу. За 2022 рік було проведено 8 таких зборів.

«В перший день війни для безпеки людей було проведено прибирання в укритті, яке розташоване поруч з гімназією. Пізніше силами персоналу гімназії зроблений косметичний ремонт та підключені комунікації», – розповіла Валентина Зінченко.

Окрім цього, староста нагадала, що 1 червня зборами релігійної громади було прийнято одноголосне рішення про перехід до ПЦУ Храму Різдва Пресвятої Богородиці.

За 2022 рік до старостату з різними питаннями звернулось 166 осіб, кожне звернення було прийнято до уваги та по можливості вирішено.

«У своїй роботі значну увагу я приділяю благоустрою села, створенню належним умов для життя та відпочинку людей, сприянню вирішенню проблем, які у них виникають», – підкреслила Зінченко.

За 2022 рік на території Великокаратульського округу було зроблено:

«Найважливішим у своїй роботі вважаю взаєморозуміння, співпрацю та довіру мешканців села й керівництва громади у спільному вирішенні проблем», – наголосила Валентина Андріївна.

Також вона розповіла про плани на 2023 рік:

Григорій Порало – депутат Переяславської міської ради, керівник ПОА “Україна”

Далі слово взяв депутат Переяславської міської ради, керівник ПОА “Україна” Григорій Порало. Він розповів про свій внесок у розвиток та життєдіяльність села Велика Каратуль, а також сконцентрував увагу на основних проблемах: сміттєзвалище, якість води, дороги, житло для медичного працівника. Він запевнив, що завжди працює в інтересах села і підіймає ці проблеми на сесіях, з чим не можна не погодитися. 

“Команда міської ради боєздатна, там нормальні люди. Звичайно корективи в роботу внесла війна, можливо все було б по іншому. Ми все ж не сильно маємо концентруватися лише на критиці, а все ж намагатись зрозуміти що як є. Як на мене, треба займатися поточними ремонтами, а далі братимемось за масштабні проекти” – такими словами закінчив свій виступ Григорій Порало. 

Протягом слухань жителі громади також ставили питання, серед яких виділимо:

Proslav підготував відео із громадських слухань, де ви зможете почути все з перших вуст:

Відбулись громадські слухання у Великокаратульському старостинському окрузі

Нагадаємо, учора відбулись громадські слухання у Вовчківському та Гланишівському старостинських округах. Які основні питання підіймалися – можете переглянути у нашому матеріалі.

Exit mobile version