Відвага, хоробрість та військовий професіоналізм: ТОП-3 мінісеріали від HBO

Жахливі події Другої світової війни по цей час лунають теренами Європи та Сполучених штатів. Мільйони жертв серед військових та цивільних, руйнування житлових будинків, концентраційні табори тісно переплітаються з відвагою воїнів та звичайних людей. Proslav ділиться добіркою ТОП-3 мінісеріалів виробництва НВО про хоробрість та військовий професіоналізм, жертовність та героїзм.

Відвага, хоробрість та військовий професіоналізм: ТОП-3 мінісеріали від HBO
Відвага, хоробрість та військовий професіоналізм: ТОП-3 мінісеріали від HBO

Серіал «Брати по зброї» / «Band of brothers» (2001 рік)

Серіал «Брати по зброї» присвячено роті «Easy» армії США. Військовослужбовці пройшли спеціальну підготовку для ведення бойових дій на просторах Європи. Перша битва американських солдатів відбулася під час висадки у Нормандії та операції Маркет Гарден.

Впродовж 10 серій без прикрас та перебільшення розповідається шлях просування армії США та союзників до Берліна. Однак це не загальна картина, а переживання очима звичайних бійців, які ще нещодавно були звичайними цивільними людьми.

Для того, щоб подолати усі труднощі солдати підтримують один одного й готові пожертвувати власними життями заради ідеалів свободи і незалежності.

Band of Brothers | Trailer | Warner Bros. Entertainment

Серіал «Покоління вбивць» / «Generation kill» (2008 рік)

Сюжет 7-серійної картини розповідає про непрості військові будні американських піхотинців під час війни в Іраку 2003 року. Солдати першого розвідувального батальйону армії США отримали наказ підійти до столиці Іраку. Однак військовослужбовці зіткнулися з нестачею харчів та боєприпасів, некомпетентністю командування та зіткнення з ворогом.

Погано спланований початок бойових дій стає великим випробуванням для морських піхотинців. Звичайні солдати намагаються знайти баланс між виконанням наказів та власною совістю.

Окрім загрози від бойовиків, військовослужбовці США отримують погрози від місцевих жителів. Усі складові призводять до того, що погіршуються взаємовідносини всередині колективу.

Generation Kill - Trailer - Official HBO UK

Серіал «Тихий океан» / «The Pacific» (2010 рік)

У мінісеріалі про Другу світову війну «Тихий океан» розповідається про трьох морських піхотинців, які брали участь у боях з японцями. У сюжеті описуються ключові битви, які увійшли до історії. Проте це не загальновідомі факти, а переказ очевидців та їхніх близьких.

Серіал «Тихий океан» створено на основі мемуарів піхотинців США Юджина Следжа, Роберта Лекі та Чака Татума, який служив разом з Джоном Бейзілоном на Іводзімі.

The Pacific | Trailer | Warner Bros. Entertainment

Нагадуємо про добірку ТОП-5 фільмів, які мотивують. У них розкриваються істинні людські якості, такі як, братерство, героїзм, самопожертва та відданість. Перелік – за посиланням.

Exit mobile version