Відволікти дитину від подій в країні: найкращі дитячі українські YouTube-канали за версією ProSLAV

Не так давно ProSLAV підготував для вас добірку українськомовних YouTube-каналів для найрізноманітніших аудиторій, окрім дітей. Але ми не могли забути про наших найменших і найвразливіших. Нині батькам особливо важливо зберігати спокій та піклуватися про психологічний стан своїх малюків. Один з ресурсів, які допоможуть підтримати, розважити, відволікти та заспокоїти їх, – це дитячі YouTube-канали.

Спойлер: мультфільмів на кшталт «Маша и Медведь» чи «Смешарики» ви тут точно не знайдете – виключно український контент. Ми вважаємо, що в умовах війни кожен свідомий українець повинен підтримувати своє, рідне – українських виконавців, художників, блогерів, режисерів, журналістів, акторів, мультиплікаторів, композиторів тощо. Ми маємо, чим пишатися.

Пізнавальні

Нова Школа – 38,3 тис. підписників

На каналі ви знайдете відеоуроки власного виробництва «Нова Школа» та відео від провідних освітніх YouTube-каналів з України. Вони ретельно відбирають кращі відео та збирають в плейлисти відповідно до нової програми. Мета каналу – створення екосистеми повноцінних мультимедійних підручників по кожному предмету з 1 по 11 клас. На вкладці Канали ви знайдете добірки для кожного класу.

Веселі Саморобки – 46 тис. підписників

Веселі саморобки – веселий і добрий, розважально-пізнавальний канал для дітей. Як зробити своїми руками прикольну іграшку, фоторамку, закладку для книжки і навіть антистрес – далеко не весь перелік саморобок, які навчить створювати цей канал.

LearningUa – 15,8 тис. підписників

LearningUa – це наука простими словами для дорослих і дітей. Тут ви дізнаєтесь, як творити дива, і отримаєте їхні наукові пояснення. Це чудова можливість легко повторити чарівні досліди вдома і дізнатись багато нового та цікавого.

Довколаботаніка – 14,4 тис. підписників

Проєкт «Довколаботаніка» веде науковий співробітник Національного науково-природничого музею, ботанік Олексій Коваленко. Це такий собі маленький «медіахолдинг», в який входять сторінка на Facebook, канал на Youtube і сайт. З дописів блогера можна дізнатися, хто такі жаба-зомбі, або свиня-олень. Крім того, тут чимало мемів, дотепних картинок та іншого розважального контенту.

Наука для дітей – 4,76 тис. підписників

«Колись у дитинстві нам дуже подобалася наукова програма Галілео. Ми вирішили продовжити традиції та проводити експерименти, які можна повторити вдома, а також багато інших експериментів. Наша задача – не просто експеримент для фану, а й просто та доступно пояснити механізм реакції та зацікавити дітей наукою.

P.S. Дорослим ми теж дуже раді і робимо так, щоб було цікаво і вам =)», – йдеться в описі каналу.

Цікава наука – 181 тис. підписників

Цікава наука – це переклади і озвучення науково-популярних та освітніх відео на різні наукові теми з фізики, астрономії, біології, географії та математики. Метою каналу є покращення ситуації із науковою грамотністю серед глядачів, які бажають отримувати інформацію українською мовою.

Змішаний формат

Телеканал ПЛЮСПЛЮС – 104 тис. підписників

ПЛЮСПЛЮС – розважально-пізнавальний телеканал для сімей з дітьми дошкільного та шкільного віку. Дивомандри, Волохатий блог, Еко ПЛЮСПЛЮС, Лис Микита, Говоримо українською, Світ чекає на відкриття – ці та багато інших проєктів вже давно полюбилися дітьми з усіх куточків України.

HelloAnn – 21,9 тис. підписників

Це український канал для підлітків, дітей та усієї сім’ї. Маленька блогерка розповідає: «Мене звати Аня. Я дуже люблю знімати класні смішні скетчі, цікаві повчальні відео, цікаві виклики – челленджі, захоплююсь малюванням, спортом та вивченням англійської мови, люблю дуже читати цікаві книжки, люблю подорожувати цікавими місцями, а найбільше я люблю ділитись цим всім з Вами за допомогою моїх відео».

Future Education – навчатись повинно бути цікаво

Якщо хочете, щоб ваші діти дивилися мультфільми й навчалися фінансовій грамотності, тоді цей YouTube-канал саме для вас. Короткі анімаційні ролики демонструють корисні аспекти фінансового життя і, разом з тим, вони настільки цікаві, що важко відірватися від їх перегляду.

Книга-мандрівка. Україна – 48,7 тис. підписників

Опис до каналу: «Перший український мультсеріал, заснований на реальних подіях та нереальних пригодах – «Книга-мандрівка. Україна».

Чому «книга»? Бо серіал створений на основі бестселера «Книга-мандрівка. Україна» від креативної агенції Green Penguin Media – а віднині персонажі, історії та відкриття ожили в українському YouTube!

Як українцю розгадати писемність стародавньої цивілізації майя, не виходячи з кабінету? Чому ніколи не варто викликати на дуель Нобелівського лауреата? Хто допоміг Миколі Гоголю створити перше українське фентезі? Як харків’янка змінила світ балетної моди та ще й «Оскар» отримала?»

Герої цього мультсеріалу – всесвітньо відомі українці, об’єкти та події – на жаль, не завжди добре знані на Батьківщині.

EdEra – 104 тис. підписників

EdEra – це студія якісної та доступної онлайн-освіти. Команда створює онлайн-курси, спецпроєкти, інтерактивні підручники та освітні блоги.

Дитинство TV – 227 тис. підписників

Дитинство TV – професійний канал для малюків віком від 2-х до 8-ми років. Двічі на тиждень вони модернізують класичні народні українські дитячі пісні, перекладають світові хіти з інших мов та створюють власні колискові. Усе це прикрашується чудовою анімацією та 3Dграфікою спеціально для того, щоб ваші діти були задоволені.

Дитячі пісні

HeyKids – Дитячі пісні – 535 тис. користувачів

«Ласкаво просимо до світу веселощів, що захопить і розважить діточок піснями та барвистою анімацією. Дошкільнята, батьки та вчителі люблять наших милих персонажів, які проведуть дітей за класичними дитячими віршиками і піснями. Нумо танцювати, плескати в долоні та співати разом!

Ми намагаємося створити найякісніші дитячі відео з 3D-анімацією, музикою, котра подобається дітям, у виконанні високопрофесійних співаків.

Ці популярні пісні і навчальні відео для дітей зроблять Ваш будинок дитячим садом, дозволивши Вашій дитині вчитися і отримувати задоволення одночасно», – так описують свій канал його фундатори.

З любов’ю до дітей – Дитячі пісні – 1,13 млн підписників

Тут ви знайдете веселі дитячі пісні, цікаві абетки, руханки, розвиваючі відео та мультики для дітей українською мовою. Діти вивчать кольори, зможуть навчитися рахувати і читати по складам. Малята зможуть подивитись розвиваючі мультфільми українською мовою, зокрема мультики про машинки.

Телекомпанія Малятко ТВ – 148 тис. підписників

Тут – улюблені пісні дітей України. Аби зробити зручнішим доступ батьків, малюків та вихователів дитячих садочків до пісеньок, які транслюються на телеканалі МаляткоTV, було створено цей канал.

Казки, мультфільми, ігри

Казки українською – 126 тис. підписників

Тут – мультики за мотивами народних казок українською мовою. «Лисиця та журавель», «Язиката Хвеська», «Коза-дереза», «Ріпка», «Курочка ряба» та інші казки зроблені з любов’ю до дітей.

Novator film – 5,72 тис. підписників

Ця анімаційна студія першочергово відома фільмом Степана Коваля «Стати твердим» та серіалами «Моя країна Україна», «Професіонали». Між іншим, фільми студії мають відзнаки Міжнародних кінофестивалів.

ПЕРШОСВІТ I анімаційний канал для дітей – 22,2 тис. підписників

Світ веселощів, що захопить і розважить діточок піснями та барвистою анімацією. Це перший український анімований канал з веселими пісеньками та навчальними відео в ігровій формі.

Ukranimaua – 180 тис. підписників

УкрАніма – це повна колекція мультфільмів студій «КиївНаукФільм» та «УкрАнімаФільм» починаючи з 1961 року. Серед них: «Як Козаки …», «Вій», «Котигорошко», «Казка про білу крижинку», «Енеїда», «Капітошка», «Івасик-Телесик», «Як Петрик П’яточкин слоників рахував», «Ходить гарбуз по городу» і багато інших.

Це канал для всієї родини. Батьки, напевно, ще згадують старі добрі радянські україномовні мультфільми. Це чудова платформа, щоб познайомити своїх дітлахів з вітчизняними мультиками.

Падон – 59,2 тис. підписників

Падон – один з першопрохідців україномовного ігрового сегменту на ютубі: летсплеї, стріми, огляди і новини про ігри. Автор створює контент на цьому каналі з 2012 року і за цей час експериментував з різноманітними форматами – озвучки, скетчі, розмовні, розважальні відео та навіть огляди техніки.

Alex_D20 – 135 тис. підписників

Alex_D20 – це стріми та огляди українською мовою, проходження ігор й ігри про Україну.

Ладоньки-Ладоньки – мультики українською мовою – 136 тис. підписників

Тут ви знайдете рубрики «Вчимо слова», «Вивчаємо тварин», «Українська мова для російськомовних дітей», «Вчимося рахувати» та інші розвиваючі мультики для дітей.

У розумних межах і відповідно до віку, YouTube-канали бувають корисними. Але ProSLAV застерігає – з дітьми, передусім, потрібно спілкуватися, гратися, читати багато книг, займатися, гуляти на вулиці та активно відпочивати. Із книгою дитину можна лишити наодинці, з інтернетом – дуже обережно.

Exit mobile version