“Війну і мир” в Україні більше вивчати не будуть: МОН змінить методологію викладання деяких предметів

Як уже повідомляв ProSlav, з 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн. Проте стало відомо, що Міністерство освіти та науки України внесе зміни в навчальні програми з кількох предметів.

«Війну і мир» в Україні більше вивчати не будуть: МОН змінить методологію викладання деяких предметів
“Війну і мир” в Україні більше вивчати не будуть: МОН змінить методологію викладання деяких предметів

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

Захист Вітчизни. У першу чергу, ці зміни стосуються навчальних програм з предмета «Захист Вітчизни».

«Зміни будуть стосуватися посилення практичної спрямованості цього предмету. Діти мають знати, вміти, буде посилено національно-патріотичне виховання і буде окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності. Щоб діти були свідомі того, що не можна чіпати, що несе для них небезпеку», – зазначає Вітренко.

Зарубіжна література. Багато російських книг планують повністю виключити з вивчення освітньої програми: «Ну, наприклад, як «Війна і мир», такого вже в Україні вивчати не будуть. Тобто все, що оспівує ці орківські війська, все одно зникне з програми вивчення зарубіжної літератури».

Історія України та Всесвітня історія. Будуть внесені зміни в методику викладання і цих предметів «Викладання історії буде ґрунтуватись на національних українських архівних документах. Будуть виписані взаємовідносини між українською нацією та «руським миром» на основі історичної правди».

«Ми горді тому, що вже ґрунтуємося на національних українських архівних документах», – наголосив заступник міністра.

Він додав, що вже опрацьовується питання видання нових підручників. Також буде підготовлено методику викладання, з урахуванням внесених змін у навчальні програми.

«Ми точно підготуємо, як це треба викладати саме в українських школах, щоб діти наші знали історичну правду взаємовідносин між нашими країнами», – підкреслив Андрій Вітренко.

Exit mobile version