Війська рф вчергове завдали масованого ракетного удару по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру, у регіонах запроваджено графіки відключень

У ніч на 22 березня російська стратегічна авіація вчергове завдала масованого ракетного удару по Україні. Цього разу цілями стали об’єкти енергетичної інфраструктури. У зв’язку з цим у деяких регіонах запровадили графіки відключень, інформує Proslav.

Війська рф вчергове завдали масованого ракетного удару по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру, у регіонах запроваджено графіки відключень
Війська рф вчергове завдали масованого ракетного удару по Україні: пошкоджено енергетичну інфраструктуру, у регіонах запроваджено графіки відключень

Наслідки після ракетної атаки в Україні

Харків

Війська рф здійснили більше 15 ударів по об’єктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Під ранок ворог здійснив масований ракетний обстріл енергетичної інфраструктури Харкова. Без електроенергії біля 700 тис. споживачів. Триває ліквідація наслідків. Ситуація контрольована, фахівці працюють», – зазначив посадовець.

Він зазначив, що в області розгорнуто усі пункти Незламності, до яких, за потреби можна.

Окрім цього, внаслідок обстрілів постраждав 43-річний працівник одного з об’єктів енергоінфраструктури. За словами Синєгубова, стан чоловіка задовільний, йому надана медична допомога.

Запоріжжя

За повідомленням обласної військової адміністрації, за кілька годин ворог випустив по Запоріжжю майже 20 ракет.

«Цілив по критичній інфраструктурі. Потрапив виключно в цивільні об’єкти. Вже відомо про одного загиблого та вісьмох поранених. Зруйновано та пошкоджено об’єкти інфраструктури, перекрито автомобільний рух на дамбі ГЕС. Понівечено десять приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок», – розповів очільник ЗОВА Іван Федоров.

Він додав, що рятувальники працюють на місцях влучань. Комунальники визначають перелік пошкоджень та потреби для  ліквідації наслідків.

«По закінченню їхньої роботи надам уточнену інформацію щодо наслідків масового удару», – резюмував начальник Запорізької ОВА.

Кривий Ріг

У Кривому Розі також є влучання в об’єкти критичної інфраструктури. У зв’язку з цим, вводять графіки аварійних відключень. Про це виданню «Суспільне» повідомив керівник Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Хмельницький

У Хмельницькому є жертви і поранені серед цивільних. Пошкоджено житлові будинки й об’єкти інфраструктури – повідомив мер міста Олександр Симчишин.

«Попри роботу сил ППО ЗСУ, російські терористи вдарили по житловому масиву. Загинуло 2 людей. Щирі співчуття рідним. Вічна Памʼять загиблим. 5 людей поранено, 2 госпіталізовано. Кілька годин тривала рятувальна операція, вдалось врятувати 21 річну дівчину», – розповів він.

За його словами, було пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків, пошкоджено сотні квартир у багатоповерхівках та десятки автівок.

«Зазнали руйнувань обʼєкти критичної інфраструктури. Завдяки оперативній роботі усіх служб відновлено водопостачання та робота каналізаційного господарства. Також відновлено теплопостачання та подача гарячої води», – зазначив пан Симчишин.

Він також додав, що у місті є перебої з електропостачанням. Станом на 10:11 заживлено понад 50% споживачів. Однак освітні та медичні заклади працюють без перебоїв. Усі служби працюють, резюмував мер.

Суми

На Сумщині тимчасово запроваджують графіки аварійних відключень. Працюють «Пункти незламності», де можна зарядити телефон – повідомляє військова адміністрації області.

Львів

На Львівщині уражено об’єкт енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«На жаль, є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури у нашій області. На щастя, про запровадження графіків відключення електроенергії у Львівській області станом на цю годину не йдеться», – зазначив посадовець й додав, що чотиригодинна тривога закінчилася на Львівщині без жертв та постраждалих.

Івано-Франківськ

За даними очільниці Івано-Франківської ОВА, Світлани Онищук, в регіоні є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. Ворог атакував область БПЛА «Шахедами» та ракетами.

Постраждала одна людина. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксовано.

Полтава

На Полтавщині застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Про це йдеться у повідомленні обласної адміністрації.

У Миргородському районі уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряним цілям у Кременчуцькому районі.

Станом на 8:23 в області було знеструмлено понад 104 тисячі побутових споживачів та 6700 юридичних.

«Фактично це превентивні відключення для збалансування роботи енергосистеми. Зберігаємо спокій. Фахівці проводять відновлювальні роботи», – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Вінниця

На Вінниччині також є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Про це повідомив Сергій Борзов, начальник ОВА. Про загиблих, поранених чи графіки відключень не повідомлялось.

Повідомлення від Повітряних Сил ЗСУ

У ніч на 22 березня 2024 року противник завдав комбінованого ракетного-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури України.

Усього ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, серед яких (знищено/запущено):

Фото: статистика знищених ворожих цілей під час атаки 22 березня / телеграм-канал Повітряних Сил ЗСУ

Нагадаємо, російські терористи завдали ракетного удару по ДніпроГЕС у Запоріжжі. Триває ліквідація наслідків. Детальніше – за посиланням.

Exit mobile version