Влітку в Україні можливий дефіцит електроенергії

Цього літа в Україні можливий дефіцит електроенергії. Ймовірніше він настане у липні-серпні. Інформує Proslav з посиланням на слова директора Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Влітку в Україні можливий дефіцит електроенергії

Він, зокрема, зауважив, що під час паводка, коли «Укргідроенерго» мало змогу забезпечувати електроенергією завдяки великим гідростанціям, атомні блоки не було виведено на ремонт.

«Судячи з того, що вони не на ремонті зараз, вони мають піти на ремонт влітку. А це означатиме, що літній пік, а це трапляється в липні й серпні обов’язково, практично немає чим покривати. Себто в нас буде відчутний дефіцит електроенергії, саме генерації», – сказав Харченко.

Директор центру зазначив, що ймовірний дефіцит можна буде покрити за рахунок імпорту. Однак, у такому випадку, тарифи на споживання можуть зрости.

У той же час, Харченко відмітив, що якщо імпортної електроенергії буде недостатньо для покриття дефіциту, доведеться запускати енергоблоки, які працюють на газу. Це в свою чергу може позначитись на можливості накопичувати «блакитне паливо» для опалювального сезону.

Тим часом розповідаємо які будуть комунальні тарифи у травні.

Exit mobile version