Влучання в об’єкт інфраструктури та пошкоджені будинки: хроніки ракетної атаки на Київ та область 14 січня

Сьогоднішній ранок для українців мав би початися з традиційного обряду посівання, одна він розпочався з попередження про можливий масований удар з повітря.

ProSlav зібрав усю інформацію про сьогоднішню ракетну атаку.

Є влучання в об’єкт інфраструктури та пошкоджені будинки: хроніки ракетної атаки на Київ та область 14 січня

Одним з перших інформацію надав генерал-лейтенант, начальник штабу – заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк. Він пояснив, що звуки вибухів у Києві та області російські ботоферми активно використовують як привід розганяти паніку і транслювати меседж, що це буцімто початок наступу з Півночі«Зазначу, що жодних наступальних дій ворога з Півночі наразі немає. Вибухи не пов’язані із загрозою з повітря чи роботою ППО, а також з будь-якими військовими діями. Якби була загроза – ви б почули сигнал тривоги. Причина вибухів буде повідомлена окремо».

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телеканалу 24 відмітив: «Скоріш за все, це ракети, які летіли по балістичній траєкторії. З північного напрямку. Балістика не є доступною, щоб ми її виявляли і збивали». За його словами, спеціалісти вивчатимуть за уламками, який саме тип ракет застосував ворог. Але очевидно, що це були або балістичні ракети, або зенітні ракети С-300, які летять по балістичній траєкторії. Оповіщення про ракетну небезпеку надійшло із запізненням через відсутність радіолокаційних даних та інформації з інших джерел. На жаль, у Збройних силах України немає ефективних засобів щодо виявлення та знищення балістичних ракет.

Згодом Павлюк закликав громадян: «Не ігноруйте тривогу, очікується масований ракетний удар, не виключена можливість зміни початкового курсу ворожих ракет».

«Близько 6 ранку були чутні звуки вибухів. На одному з об’єктів критичної інфраструктури маємо загоряння. На місці працюють відповідні служби», – написав о 7:34 голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. А о 10:39 він заявив, що тривога все ще триває: «Ворог атакує столицю та область. Перебувайте в укриттях та безпечних місцях. Внаслідок ранкової атаки пошкоджено 18 приватних будинків. Понівечені дахи та вікна. Екстрені служби працюють на місці. Попередньо, без постраждалих. На обʼєкті критичної інфраструктури пожежа локалізована».

Близько 10-ої ранку в Офісі Президента України повідомили про влучання у житлову забудову в селі Копилів Київської області«В будинках місцевих мешканців вибито вікна. Попередньо інформації про постраждалих немає!».

Пошкоджені приватні будинки та автомобілі: хроніки ракетної атаки на Київ та область 14 січня

У свою чергу, мер Києва Віталій Кличко повідомляв про вибух у Дніпровському районі столиці. У Голосіївському районі була пожежа на нежитловому об’єкті, ймовірно, внаслідок ворожої атаки на столицю. Станом на 11:13, пожежу ліквідовано. У Дарницькому районі уламками ракети пошкоджено два автомобіля.

В КМВА також додали, що є влучання в об’єкт інфраструктури, проте без критичних руйнувань та загоряння. Всі екстерні служби працюють на місці.

Також міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що уламки збитої над Київщиною ракети впали на територію музею Пирогово.

На щастя, потерпілих немає.

Exit mobile version