Внаслідок ворожої атаки БПЛА на Київщині є руйнування: деталі

Наприкінці середи, 20 грудня, російські війська вчергове здійснили атаку ударними безпілотниками типу «шахед». Внаслідок неї на Київщині є руйнування, інформує Proslav.

Внаслідок ворожої атаки БПЛА на Київщині є руйнування: деталі
Внаслідок ворожої атаки БПЛА на Київщині є руйнування: деталі

Коментар від начальника Київської ОВА

За даними начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, внаслідок атаки на цивільному підприємстві через падіння уламків виникла пожежа. Загорівся один зі складів підприємства. Станом на 1:07 пожежу на площі 1500 метрів повністю ліквідовано.

«Вибиті вікна та пошкоджені стіни 4-х поверхової будівлі та 2-х складських будівель, розташованих поряд. Пошкоджено 8 автомобілів. За оперативною інформацією, жертв та постраждалих немає», – розповів очільник області.

За його словами, всі відповідальні служби продовжують роботу з ліквідації та фіксації наслідків нічного удару.

«Звертаємося до кожного жителя області – не ігноруйте сигнал повітряної тривоги. Ставтеся до питання безпеки відповідально. Бережіть себе та своїх близьких», – закликав Кравченко.

Що кажуть у Повітряних Силах ЗСУ

У Повітряних Силах ЗСУ заявили, що під час останньої атаки було зафіксовано пуски 35 «Shahed-136/131», які атакували хвилями у різний час, в період з 20:00 20 грудня по 03:30 21 грудня.

До відбиття повітряного нападу залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Загалом цієї ночі на різних напрямках захисникам неба вдалося збити 34 із 35 випущених ударних БПЛА противника.

«Протиповітряна оборона працювала у Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Черкаської, Херсонської, Запорізькій, Миколаївській, Хмельницькій, Сумській, Полтавській, Чернігівській та Кіровоградській областях», – додали у ПС ЗСУ.

Фото: телеграм-канал Повітряних Сил ЗСУ

Тим часом розповідаємо скільки часу потрібно ракеті «Кинджал», щоб долетіти до Києва. Детальніше – за посиланням.

Exit mobile version