Вночі 27 квітня росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру в трьох областях України

Вночі 27 квітня росіяни обстріляли енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях. Про це повідомляє Міненерго, передає Proslav.

Вночі 27 квітня росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру в трьох областях України
Вночі 27 квітня росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру в трьох областях України

«Є пошкодження обладнання. На одному з об’єктів поранень зазнав начальник зміни – енергетик отримав контузію», – розповів міністр енергетики Герман Галущенко.

Він також додав, що наслідки атак уточнюються, триває робота над ліквідацією.

У ДТЕК повідомили, що армія РФ завдала масованих ударів по чотирьох теплоелектростанціях України. За попередніми даними, є постраждалі, їм надають усю необхідну допомогу.

«Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. У ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки», – зазначили в повідомленні.

У ДТЕК підкреслили, що з початку російського повномасштабного вторгнення теплоелектростанції були обстріляні понад 170 разів.

Наслідки в Івано-Франківській області

На Прикарпатті обійшлося без постраждалих, повідомила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук:
 
«На Прикарпатті ціллю став об’єкт критичної інфраструктури. Унаслідок удару виникла пожежа, до ліквідації якої були залучені відповідні служби».

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), окупанти влучили в об’єкт критичної інфраструктури на Івано-Франківщині. Виникла пожежа на площі понад 200 кв. м, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Постраждалих немає.

Наслідки у Львівській області

Крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами «Кинджал» окупанти вдарили й по Львівській області, повідомив очільник ОВА Максим Козицький. Росіяни атакували енергетичні об’єкти у двох районах області.

Так, Козицький повідомив, що повітряна тривога на Львівщині тривала 03:58 по 06:02. Сили повітряної оборони збили три ракети направлені на регіон. Однак, не минулося без влучань.

«Ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. Підрозділи ДСНС оперативно загасили загоряння. Є руйнування», – додав Козицький.

Він повідомив, що загиблих та постраждалих внаслідок обстрілу немає. Житлова інфраструктура також не пошкоджена.

«Системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі. Про аварійні відключення електроенергії наразі не йдеться», – зазначив голова ОВА.

Водночас він закликав громадян не вмикати енергозатратні електроприлади з 19:00 до 22:00, аби уникнути введення погодинних відключень електроенергії.

У Харкові обстріляли медзаклад

Дві російські ракети вдарили біля медичного закладу в Харкові, у якому в момент ворожої атаки перебували більше тисячі людей. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

В мерії зазначили, що під ударом російських військ опинився медкомплекс, у корпусах якого «на момент ракетного обстрілу знаходилося більше тисячі осіб – 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу».

Ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу. Мер Харкова уточнив, що в одної постраждалої особи зафіксували «легкий ступінь».

Від вибухової хвилі у кількох будівлях:

В мерії додали, що на місці ворожих «прильотів» працюють усі відповідні служби.

Сили ППО знищили 21 повітряну ціль

Сили ППО вночі 27 квітня знищили 21 з 34 ракет, зокрема збили 6 «Калібрів», які атакували Україну, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

«У результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль: 6 крилатих ракет Х-101/Х-555; 8 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69; 1 крилату ракету «Іскандер-К”; 6 крилатих ракет «Калібр», – наголосив він.

Зазначається, що до відбиття повітряного нападу противника залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Олещук висловив вдячність усім підрозділам.

Нагадаємо, окупанти продовжують атакувати на Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Exit mobile version