Вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру: обстріляли три теплоелектростанції ДТЕК

В ніч на 29 березня російські окупаційні війська вкотре завдали комбінованого масованого удару по території України. Пошкоджень зазнали теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах, передає Proslav.

Вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру: обстріляли три теплоелектростанції ДТЕК
Вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру: обстріляли три теплоелектростанції ДТЕК

«Зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центрально та західному регіонах. Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині – графіки погодинних відключень», – повідомляє «Укренерго».

Як розповів міністр енергетики України Герман Галущенко, загарбники вдарили по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Ціллю цього разу були об’єкти генерації електроенергії. Наразі енергетики та рятувальники працюють над ліквідацією наслідків.

Згодом у ДТЕК розповіли, що ворог атакував три теплоелектростанції.

«Серйозно пошкоджено обладнання. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків. За попередньою інформацією, поранено енергетика. Працівнику оперативно було надано необхідну допомогу», – йдеться у повідомленні.

Наслідки атаки в Черкаській області

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець також доповів про ракетні влучання по об’єкту енергоінфраструктури. 

Практично всю ніч ворог тероризував Черкащину з повітря. Частину атак вдалось відбити. За попередньою інформацією, сили ППО знищили 6 «шахедів» противника над областю. Через падіння уламків зазнало руйнацій нежитлове приміщення. Крім того, збили крилату ракету на Уманщині, без наслідків.

Водночас є і ракетні влучання по об’єкту енергоінфраструктури. Люди не постраждали.

Наслідки атаки в Дніпропетровській області

За словами очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, над областю сили ППО збили 12 ракет і 12 дронів. Шестеро людей отримали поранення, серед них – 5-річна дівчинка. Пошкоджені дачні будинки, санаторій та деякі енергетичні об’єкти у Дніпровському, Криворізькому та Кам’янському районах регіону. На одному з них постраждав чоловік.

Наслідки атаки у Львівській області

За повідомленням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, вночі Львівщину атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу «кинджал». Воїни ПвК «Захід» знищили усі 11 безпілотників, а ракети збити не вдалося.

Уламки ворожої зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури. На щастя, обійшлося без загиблих та травмованих.

Наслідки атаки в Київській області

Про наслідки нічної атаки на Київщині повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

«В області працювали сили ППО. Є збиті цілі. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Жертв та постраждалих від атаки немає», – написав він.

У кількох районах оперативні служби зафіксували падіння уламків від збитих цілей. Так, в одній з територіальних громад уламки пошкодили стіни, вікна та покрівлю двох приватних будинків. Всю необхідну допомогу вже надають на місцях.

Ще в одній громаді уламки пошкодили паркан і асфальтовану дорогу.

Повітряні Сили знищили 84 ворожі цілі

За повідомленням пресслужби Повітряних Сил, противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару, застосувавши 99 засобів повітряного нападу, серед яких 60 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» та ракети різного типу.

До відбиття удару були залучені зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 84 повітряні цілі: 58 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131», 17 крилатих ракет Х-101/Х-555, 5 керованих авіаційних ракет Х-59 та 4 крилаті ракети «Іскандер-К».

збиття ворожих цілей 29 березня
Фото: інформація щодо збиття ворожих цілей 29 березня / телеграм-канал Повітряних Сил ЗСУ

Нагадаємо, на Новопавлівському напрямку росіяни 22 рази намагалися прорвати оборону українських військ.

Exit mobile version