Восьма сесія Переяславської міської ради

Сьогодні, 18 березня, відбувається чергова восьма сесія міської ради восьмого скликання. На засіданні станом на 10:20 зареєстрований 21 депутат. Ми повідомлятимемо про найцікавіше, розглянуте під час цього засідання. 

10:30 Чи поновили депутати договір оренди для ТЕС? Депутати блочно підтримали поновлення договору оренди для ТОВ “ЕПГ “Югенергопромтранс” на два роки. “За” проголосувало 16 депутатів.

10:55 Чи стала екологічно-чистою котельня у лікарні? На сесійному засіданні відзвітував заступник з технічних питань ТОВ «ГК «УКРСПЕЦТЕПЛО» Іван Збаржевецький про те, як проходить опалювальний сезон, та, чи не найголовніше, чи дотримуються вони санітарних та екологічних норм на території котельні у Переяславській центральній районній лікарні. Щодо викидів та забруднення від роботи котельні під час минулого сесійного засідання було чи не найбільше зуважень від міського голови, депутатів та фахівця “Держпродспоживслужби”. Нагадуємо, на усунення недоліків ТОВ «ГК «УКРСПЕЦТЕПЛО» депутатський корпус разом з міським головою Вячеславом Саулком дали місяць. По факту, вищезазначені недоліки компанії за місяць повністю усунути не вдалося. Депутати ж прийняли до відома усі зауваження та внесли свої пропозиції. Деталі обговорення – у вечірньому випуску ProSLAV.

11:00 Депутати затвердили Програму «Поліцейський офіцер міської територіальної громади» Переяславської міської ради на 2021-2022 роки. Поліцейський офіцер МТГ орієнтований на оперативне вирішення проблем щодо забезпечення належної безпеки в межах Переяславської міської територіальної громади. Це НЕ МУНІЦИПАЛЬНИЙ поліцейський, бо він залишається у штаті місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас поліцейський буде підзвітний міському голові Переяславської міської ради щодо забезпечення її безпеки. Для нього планується  облаштування службового приміщення в межах Переяславської міської територіальної громади.

11:16 Матеріальна допомога екс-голові Тарасу Костіну: чи підтримали депутати? Найгарячіше та найочікуваніше на сьогодні питання – чи виплатять середньомісячну заробітну плату колишньому міському голові Тарасу Костіну? Заяву екс-голови розглянули та депутати підтримали 16 голосами. Тепер Тарас Вікторович щомісячно отримуватиме виплату середньомісячної заробітної плати, яка становить 50 770 гривень, на період працевлаштування, проте це відбуватиметься не більше шести місяців.

11:52 Чи “наберуть” 10 клас у 2021 році? Питання, до чого призведе освітня реформа та що буде з навчальними закладами новоствореної Переяславської територіальної громади цікавить освітян, учнів та їхніх батьків. Це стало приводом звернення депутата Віталія Марченка, якого зацікавили готовність Переяславської міської територіальної громади до проведення цієї освітньої реформи та її реалізація. Про це доповів начальник відділу освіти Петро Ярмоленко. Він повідомив, що з вересня у 2021 році до 10 класу прийматимуть учнів у двох навчальних закладах: міської гімназії та “сьомої” школи, які для цього мають як матеріально-технічну, так і кадрову базу. Детальніше про роз’яснення та обговорення освітньої реформи – у вечірньому випуску ProSLAV.

12:06 Прапор ОУН у Переяславській МТГ депутати знову не підтримали. “За” проголосувало 12 обранців. Проте такої кількості голосів замало для того, щоби рекомендувати вивішувати червоно-чорний революційний прапор ОУН на своїй території керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Переяславської міської територіальної громади у визначені дати.

12:10 Процес оформлення землі для постійного притулку для тварин нарешті зрушив з місця. Депутати одноголосно підтримали проект рішення про надання дозволу приватному сільськогосподарському підприємству “ЯРОС” на розроблення технічної документації із землоустрою щодо поділу земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості по вулиці Суворова, 10 у Переяславі (мікрорайон Підварки, ред). Мова йде про територію, де збираються добудувати постійний притулок для собак. Як повідомила депутат Аліна Литвин, це рішення не є останнім, яке треба для цього прийняти депутатам.

Exit mobile version