Вступ-2022: приклади написання мотиваційного листа

Цьогоріч для вступу на бакалавра на контракт передбачене подання мотиваційних листів. Перш за все, це ваш шанс представити себе як вмотивовану та дуже здібну особистість, готову вступити до університету. Звісно, МЛ повинен бути яскравим і унікальним, але не варто забувати, що він повинен відповідати формальним вимогам, які ставляться до ділових листів.

Вступ-2022: приклади написання мотиваційного листа

Приклади мотиваційного листа та поради щодо його написання підготув освітній портал Освіта.ua.

Спеціальності, для вступу на які потрібен МЛ, можна переглянути за посиланням.

Кожен заклад вищої освіти визначає свої критерії оцінювання мотиваційних листів. Але загальні принципи щодо змісту та структури таких листів є спільними для всіх.

У цій публікації запропоновано приклади мотиваційних листів для ознайомлення із загальними принципами їх написання. Їх можна використовувати як орієнтир для складання власного мотиваційного листа. Варто пам’ятати, що успішний мотиваційний лист – це завжди ваша особиста історія, яка розказана саме вами і відображає вашу зацікавленість у вступі на ту чи іншу спеціальність.

Перед написанням власного мотиваційного листа обов’язково з’ясуйте в закладі вищої освіти формальні вимоги щодо обсягу, структури й оформлення листа, а також щодо інформації, яку повинен містити лист.

Приклади мотиваційних листів для вступу на спеціальності:

Нагадаємо, скоро документи про освіту будуть доступні в «Дії».

Exit mobile version