Виконавчий комітет Переяславської міської ради зібрався на 17 позачергове засідання: що обговорювали

Сьогодні, 27 липня, відбулося 17 позачергове засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради.

Загалом на розгляд членам виконкому було винесено 3 питання: про розгляд скарги Лідії Петрівни Теслі на постанову адміністративної комісії при виконавчому комітеті Переяславської міської ради; про затвердження нового складу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Переяславської міської ради та про надання дозволу ПП «Земля Переяславщини» на здійснення благоустрою прилеглої території біля об’єкту будівництва – будівлі торгівлі по проспекту Червоноармійців, 26а.

Виконавчий комітет Переяславської міської ради зібрався на 17 позачергове засідання: що обговорювали

У ході розгляду першого питання, адміністративною комісією виконавчого комітету Переяславської міської ради притягнуто гр. Теслю Лідію Петрівну до адміністративної відповідальності за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено постанову про накладення на неї адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Суть справи полягає у тому, що Лідія Петрівна з березня 2022 року продає різні товари по вул. Шкільна, на території загального користування, де заборонено самовільне встановлення торговельних лотків та здійснення торгівлі, що є порушенням вимог ст. 16 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» та відповідно ст. 152 КУпАП є адміністративним.

Проте громадянка була не згідна з даною постановою і стверджувала, що вона є незаконною, необґрунтованою, такою, що порушує її права та не відповідає вимогам чинного законодавства та підлягає скасуванню.

Члени виконкому, заслухавши головного спеціаліста юридичного відділу Анну Кулик та голову Переяславської громади Вячеслава Саулка, вирішили залишити дану постанову без змін. Крім того, Вячеслав Володимирович додав, що торгівля повинна здійснюватися лише у спеціально відведених та погоджених місцях. 

Також сьогодні відбулися зміни у складі адміністративної комісії при виконавчому комітеті Переяславської міської ради. Головою комісії затвердили Ольгу Огієвич – заступницю міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. А також до комісії увійшов Василь Гайдак – головний спеціаліст відділу економіки та зовнішніх зв’язків виконавчого комітету Переяславської міської ради.

На завершення засідання члени виконкому майже одноголосно погодили надання дозволу ПП «Земля Переяславщини» на здійснення благоустрою прилеглої території. Утримався лише Анатолій Фесенко, аргументуючи своє рішення тим, що потрібно отримати погодження із поліцією щодо організації схеми та безпечності руху. Проте головний архітектор Петро Пурденко пояснив, що ПП «Земля Переяславщини» до початку виконання робіт з благоустрою повинна погодити план-схему. Даний пункт прописаний і у рішенні виконкому.

дозволу ПП «Земля Переяславщини» на здійснення благоустрою прилеглої території біля об’єкту будівництва
дозволу ПП «Земля Переяславщини» на здійснення благоустрою прилеглої території біля об’єкту будівництва

Нагадаємо, пенсіонери можуть отримати грошову допомогу від ООН. ProSlav раніше розповідав, скільки та як можна отримати в Переяславі.

Exit mobile version