До Дня Святого Миколая маленьким переяславцям показують новорічну виставу «Вкрадений місяць»: коли її переглянути

Розпочався різдвяно-новорічний калейдоскоп привітань маленьких жителів Переяславської громади. Напередодні Дня Святого Миколая, 4 грудня, дітей з числа пільгових категорій вітали в святково вбраному залі другого корпусу Центру культури й мистецтв, повідомляє Proslav.

До Дня Святого Миколая маленьким переяславцям показують новорічну виставу «Вкрадений місяць»: коли її переглянути
До Дня Святого Миколая маленьким переяславцям показують новорічну виставу «Вкрадений місяць»: коли її переглянути

На два безкоштовні покази новорічної театралізованої вистави «Вкрадений місяць» запросили 520 дітей. Більшість із них – з багатодітних родин, розповіла начальниця служби у справах дітей Переяславської міськради Людмила Борисюк.  

За її словами, святкові дійства відбудуться також для дітей ВПО, сиріт і позбавлених батьківського піклування, дітей із родин у складних життєвих обставинах та дітей військовослужбовців. Діти отримали солодкі подарунки, а головне – неймовірні емоції та незабутні враження від перегляду вистави.

Зрежисерувала виставу «Вкрадений місяць» Оксана Чирка, а ролі в ній виконали працівники Центру культури й мистецтв, при чому не лише творчі, розповіла директорка Людмила Бездольна:

– Цікавинка цієї постановки в тому, що в ній взяли участь не тільки артисти. Скажімо, заступник директора зіграв Рахівника зірок, а звукорижисер – Кучугура. Дякуємо нашій талановитій художниці Євгенії Демченко за виготовлення декорацій, вони створили казкову атмосферу. Радію, що нам вдалося втілити головний задум – подарувати дітям свято, вони дуже задоволені!

Окрему вдячність Людмила Бездольна висловила відділу освіти Переяславської міської ради за організацію довезення дітей, завдяки чому виставу змогли побачити школярі з усієї громади, зокрема, з сільських навчальних закладів.

Сюжет вистави «Вкрадений місяць» розгортається навколо казкових героїв – Кучугура, Нежитю та Ожеледиці, які вирішили зіпсувати свято і вкрали місяць. Зрештою, добро перемагає і Святий Миколай знаходить дорогу до дітей.

Переглянути виставу можуть усі охочі у середу, 6 грудня, о 13:00 та 15:00. Вхід вільний.

Нагадаємо, у Переяславі працює резиденція Святого Миколая.

Exit mobile version