World Happiness Report: стало відомо, яке місце посіла Україна серед найщасливіших країн світу

Вже традиційно, ООН опублікувала звіт світового щастя під назвою World Happiness Report. Шостий рік поспіль Фінляндія очолює цей рейтинг, Україна ж цьогоріч посіла 92-е місце.

Про це пише CNN, передає ProSlav.

World Happiness Report: стало відомо, яке місце посіла Україна серед найщасливіших країн світу

Звіт ґрунтується на даних глобального опитування людей у понад 150 країнах. Країни розподіляють за рівнем щастя на підставі середньої оцінки життя за три попередніх роки, у даному випадку – з 2020 по 2022 рік.

Організатори враховують такі показники: очікувана тривалість здорового життя, ВВП на душу населення, соціальна підтримка, низький рівень корупції, щедрість у спільноті, піклування про інших та свобода приймати ключові життєві рішення.

Варто відмітити, що, незважаючи на повномасштабну війну в Україні, це не найнижчий наш показник. Після анексії Криму у 2014-му Україна була 123-ю в рейтингу найщасливіших країн.

«Незважаючи на масштаби страждань та збитків в Україні, оцінки життя у вересні 2022 року залишилися вищими, ніж після анексії 2014 року, які підтримуються тепер сильнішим почуттям спільної мети, доброзичливості та довіри до українського керівництва», – йдеться у звіті.

World Happiness Report: стало відомо, яке місце посіла Україна серед найщасливіших країн світу

А от країна-агресорка опинилася на 70 позиції в списку. У доповіді наголошується, що у росіян за останній рік зросла довіра до свого уряду, а українська підтримка лідерства росії впала до нуля.

На останніх позиціях списку перебувають Афганістан – він на 137 позиції і Ліван – 136 місце.

Перша двадцятка виглядає так:

Крім того, дослідники визначили, що загальна доброзичливість у світі зросла приблизно на 25%, порівняно з докоронавірусним періодом.

Що варто знати про Оксена Лісового, який може стати міністром освіти замість Шкарлета, – читайте в матеріалі ProSlav.

Exit mobile version