Як підготуватися до походу до ветеринара

Як це не прикро, але наші чотирилапі друзі теж іноді хворіють. Симптоми можуть проявитися у повній відмові від їжі, потребі води у великій кількості, безпричинній агресії. Не варто панікувати. Організм домашніх тварин також вражають віруси, бактерії. Не слід займатися самолікуванням – вам не вдасться поставити правильно діагноз та підібрати ліки. Потрібно записатися на прийом до ветеринара, щоб той надав кваліфіковану допомогу вашому улюбленцю. Але похід до фахівця може обернутися для вихованця справжнім стресом. Як його мінімізувати та як полегшити стан тваринки під час процедури?

Пошук і вибір ветеринарної клініки

Якщо вашого домашнього улюбленця спіткала хвороба, треба в першу чергу обрати клініку. Як її знайти? Не буде зайвим розпитати своїх друзів чи знайомих, де вони лікують своїх вихованців. Зберіть інформацію в інтернеті про наявні у вашому місті ветеринарні лікарні. Почитайте не тільки опис їхньої діяльності, але і відгуки відвідувачів. Це, звичайно, буде суб’єктивна оцінка, але з відгуків можна почерпнути дуже корисну інформацію. Якщо заклад має гарну репутацію, він матиме й свій сайт. Там також вказані й номера телефонів та розклад роботи. Невеликі клініки мають істотний мінус: найчастіше вони обладнані лише необхідною для усіх видів діагностики апаратурою. У великих ветеринарних лікарнях працюють досвідчені спеціалісти.

Знайти кваліфіковану ветеринарну допомогу пропонує VETHUB – це сервіс, де є можливість обрати ветеринарну клініку https://vethub.pet/clinics/kyiv та спеціаліста у будь-якому місті України. Шукайте за описом діяльності того лікаря, який, на вашу думку, з’ясує саме ваші проблеми. 

Підготовка тварини до походу до ветеринара

Перед походом до ветеринара уважно спостерігайте за поведінкою свого улюбленця, проявами його хвороби. Подумайте, чи є у тварини алергія на якісь препарати чи їжу. Це потрібно, щоб відповісти на питання, які буде ставити лікар. Перш ніж піти до нього, зробіть наступне:

Якщо це великий собака, тоді запросіть помічника, який буде тримати його.

Перед візитом до лікаря тваринку не варто годувати, щоб у дорозі її не знудило. Але краще цей момент уточнити у ветеринара під час запису на прийом. Ймовірно, лікар порекомендує конкретну їжу в обмеженій кількості. Не слід купати чотирилапого друга шампунями, щоб фахівець зміг точно визначити стан. Не прибирайте виділення з очей та носа. Запасіться кульками й серветками, щоб підтримувати улюбленця під час транспортування та огляду в чистоті. 

Після огляду спеціаліста дотримуйтеся усіх його рекомендацій: навіть якщо здається, що небезпека минула. Запущене лікування нерідко переростає в хронічне захворювання, а це справжній біль для вихованця та його власника.

Exit mobile version