Як українці запропонували перейменувати столичні станції метро та як тепер підтримати кращі варіанти

Київський метрополітен визначив найпопулярніші варіанти нових назв для 5 станцій. Їх пропонували у ході першого етапу збору пропозицій, який закінчився 1 травня. Своїми ідеями поділилися близько 19 тисяч охочих українців – повідомляє пресслужба столичної підземки .

Так, станція «Мінська» може стати «Варшавською» чи «Вишгородською». Станцію «Героїв Дніпра» запропонували змінити на «Героїв Маріуполя» або «Героїв України». Станцію «Дружби народів» учасники опитування бачать як «Ботанічну» чи «Європейську». Станція «Площа Льва Толстого» може носити назву «Василя Стуса» чи «Ліни Костенко». А для станції «Берестейська» надійшли такі варіанти як «Бучанська» та «Варшавська».

Поза тим, серед пропозицій зустрічалися й досить екзотичні варіанти. Наприклад, для «Мінської» пропонували назви «Борщ», «Реактивні гуси» та «Тракторна». Станцію «Героїв Дніпра» деякі учасники опитування бачили як станцію «Імені Магістра Йоди» або «Пухнастих котиків».

«Берестейську» пропонували перейменувати в «Паляницю», а «Дружби народів» в «Байрактарську» або «Чорнобаївську». Серед варіантів для «Героїв Дніпра» була «Червона калина».

Ініціатори зазначають, що певні варіанти повторюються або є синонімічними. Також для деяких станцій частина користувачів запропонувала лишити існуючі назви, додають представники підзеки.

Наразі для наступного етапу рейтингування відібрано по 5 найпопулярніших варіантів для кожної станції. Повідомляється, що визначити один для кожної станції можна до 9 травня тут

Потім результати будуть опрацьовані та направлені до Київської міської ради. Свій висновок підготує й фахова комісія з питань найменувань.

Нагадаємо, у середині квітня наш сайт розповідав про те, що 5 станцій столичної підземки збираються дерусифікувати та як на це можуть вплинути переяславці.

Exit mobile version