Як вчити англійські слова? 5 дієвих способів від експертів First Cambridge Centre

Слова — це основа розуміння будь-якої мови, зокрема, англійської. Адже неможливо висловити думку або підтримати розмову без знання лексики. 

Однак, існує поширена проблема — студенти часто не знають як зробити процес вивчення нових слів максимально ефективним. Тому у цьому матеріалі експерти освітнього центру First Cambridge Centre поділяться пʼятьма дієвими методами запамʼятовування англійської лексики.

Застосуйте мнемонічні техніки

Не «зубріть» слова, а скористайтесь мнемонічними техніками —  створюйте асоціації між новими словами та відомими поняттями, образами або ситуаціями. 

До прикладу, ви можете звʼязати нову лексику із назвою фільму — «Inception» — початок; або кожного разу коли чуєте «sly» — хитрий, уявляти лисицю. 

Використовуйте флешкартки

Ще один спосіб вивчати нові слова — використовувати картки для повторення. З ними можна навчатись у будь-якому місці

До того ж не обовʼязково робити картки вручну, адже зараз існує чимало цифрових інструментів та додатків. Радимо скористатись такими:

Грайте в ігри

Грайте в різноманітні ігри для вивчення слів — перед вами стоятиме виклик пройти певний рівень, що мотивуватиме вас навчатись старанніше. 

Наприклад, спробуйте такі додатки:

Вивчайте слова без перекладу

Коли ви дізнаєтесь нове слово, не зосереджуйтесь на тому, як воно перекладається. Натомість створіть уявний образ

Якщо чуєте «cup», не думайте, що українською — це «чашка». Уявіть як ви пʼєте з неї запашну каву або згадайте, що на ній намальовано. А потім, коли наступного разу побачите чашку, пригадайте її назву англійською. 


Складайте розповіді

Після того, як ви вивчили нову лексику, спробуйте скласти з нею невелику розповідь, поєднавши нові слова у логічні речення — так ви не лише напишете, а й прочитаєте їх, що значно прискорить процес запамʼятовування. 

Рекомендуємо не зупинятись на застарілих методах із зазубрюванням лексики та її перекладу, а використовувати сучасні технології та практики. 

А якщо ви прагнете вивчати іноземну мову комплексно, покращити рівень володіння та почати вільно говорити англійською, запрошуємо на навчання у First Cambridge Centre!

Exit mobile version