Як ветеранам війни отримати житло – Мінветеранів

Міністерство у справах ветеранів України підготувало покрокову інструкцію щодо забезпечення житлом ветеранів та членів їхніх родин. Повідомляє Proslav з посиланням на сайт Київської обласної військової адміністрації.

Як ветеранам війни отримати житло – Мінветеранів
Як ветеранам війни отримати житло – Мінветеранів

Як зазначають в КОВА, у березні цього року за ініціативи Мінветеранів Уряд вніс зміни до постанов КМУ №№ 719, 280 та 214, якими удосконалив порядки виплати грошової компенсації для придбання житла ветеранами та членами їхніх сімей.

Які є підстави для поліпшення житлових умов ветеранам України

Підстави для поліпшення житлових умов:

Що потрібно для взяття на квартирний облік

Для взяття ветеранів та членів їх родин на квартирний облік необхідно:

Цей пакет документів необхідно подати до відділу, що здійснює зарахування на квартирний облік.

Зазначають, що рішення щодо взяття на квартирний облік повинно бути винесене у місячний строк. Ветерани повинні отримати письмову відповідь з датою взяття на облік, виду і номера черги або підстави відмови. Далі необхідно дочекатися своєї черги на отримання житла (загальна/першочергова/позачергова). Отримати рішення виконавчого комітету місцевої ради про забезпечення житлом. Кінцевим результатом буде отримання ордера та ключів на житлове приміщення.

Чи мають право ветерани та члени їх сімей на грошову компенсацію на належні для отримання жилі приміщення

Право на отримання грошової компенсації мають:

Важливо: громадяни мають перебувати на квартирному обліку.

Детальніше про порядок отримання компенсації можна ознайомитись у спеціальній інфографіці від Мінветеранів, перейшовши за посиланням.

У разі виникнення питань можете звертатись до Відділу з розробки та реалізації житлових програм Департаменту соціального захисту Мінветеранів за телефоном (063) 688 95 98.

Тим часом розповідаємо як військовослужбовцю оформити відпустку під час воєнного стану.

Exit mobile version