Як вибрати надійний стабілізатор напруги для оселі: корисні поради

Внаслідок частих відключень електроенергії іноді виникають перепади напруги. Через це під загрозою опиняються всі електроприлади, що включені в мережу. Аби уникнути неприємних ситуацій, популярності в Україні набирають стабілізатори напруги. Вони захищають побутову техніку від перегрівань, перевантажень, перепадів струму в електричній мережі, а також від високочастотних перешкод.

Як вибрати надійний стабілізатор напруги для оселі: корисні поради

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дало кілька порад громадянам, як обрати стабілізатор напруги для оселі.

«Щоб захистити техніку від перепадів електроенергії, можна скористатися спеціальним стабілізатором. Цей прилад тримає вихідну напругу під постійним контролем та при необхідності регулює її до оптимальних значень», – пояснюють в Мінреінтеграції.

Для будинку чи квартири підійде однофазна модель стабілізатора. Найдешевший варіант – релейні. Вони досить прості за конструкцією та способом використання. Використовують їх зазвичай для дрібної техніки. Головний мінус – обмежений термін служби.

Сервопривідні мають більший діапазон вирівнювання напруги в порівнянні з попередніми та можуть впоратися з великим навантаженням. Однак, якщо перепади трапляються часто, то їх дії може бути недостатньо. Такий прилад потребує також регулярного технічного обслуговування.

Електронні можуть впоратися з будь-якими перепадами, навіть постійними. Вони надійні та сучасні. Відрізняються своєю тихою роботою на відмінну від попередніх типів. Головний їхній недолік – висока ціна. Натомість термін їхньої служби доволі тривалий – до 13 років.

Пам’ятайте – перш ніж купувати стабілізатор, проконсультуйтеся з фахівцем. Це потрібно для того, щоб точно розрахувати потужність та не помилитися з важливими технічними деталями.

Нагадаємо, цього тижня на Переяславщині будуть планові відключення електроенергії.

Exit mobile version