Як здійснити перекредитування 

Трапляються випадки, коли вчасно не вдається погасити кредити, адже обставини бувають різними. Щоб не стати довічним боржником, варто скористуватися такою можливістю, як рефінансування. Так ви уникнете штрафів, зростаючої пені та інших неприємностей.

Варіанти виходу з проблеми

В залежності від суми, яку необхідно погасити, попередньої кредитної історії та інших обставин, можна обрати пролонгацію договору, реструктуризацію боргу або ж рефінансування. Багато клієнтів обирають саме останній варіант, який по суті є ще одним кредитом, але ставка по ньому більш вигідна. Щоб детально дізнатися про всі тонкощі рефінансування, радимо вам зайти на сторінку https://finx.com.ua/business. Саме тут ви отримаєте роз’яснення, як полегшити фінансове навантаження через заборгованість і, звісно, як рефінансувати кредит в Україні. Слід мати на увазі, що рефінансування є цільовим кредитом. Гроші можуть спрямовуватися виключно на погашення боргу.

Що робити за наявності прострочених платежів

Навіть якщо ви маєте прострочені кредити, ви можете звернутися з проханням про рефінансування як до мікрофінансової організації, в якій оформили кредит, так і до іншої, включно з банківськими установами. У першому випадку, за умови прострочення платежів по одному кредиту, звернувшись до тієї ж МФО, в якій цей кредит був оформлений, вам скоріш за все запропонують послугу реструктуризації. Таким чином ви отримаєте подовження терміну виплат і меншу суму регулярних обов’язкових платежів.

Можна піти іншим шляхом, оформивши ще один кредит у того ж кредитора. Це дозволить перекрити борг навіть в тому випадку, якщо є прострочення виплат. Такий шлях – один з дієвіших і водночас простих.

Куди звернутися за рефінансуванням

Якщо з якихось причин ви бажаєте укласти договір про рефінансування не з тою МФО, якій заборгували, можна звернутися за допомогою до інших мікрофінансових організацій або до банківських установ. При цьому для звернення до банку дуже важливими є наступні критерії:

Якщо ці умови не можуть бути виконані, банк ймовірно відмовить у рефінансуванні. Тоді варто звертатися до мікрофінансових організацій.

Exit mobile version