Які професії будуть актуальними на ринку праці у 2023 році

Повномасштабне вторгнення росії в Україну залишило значний слід на ринку праці. За словами заступниці Департаменту реалізації політики зайнятості Олени Мельник, наразі офіційно зареєстровано 156 тисяч безробітних громадян. Таку заяву вона зробила в ефірі національного телемарафону.

Які професії будуть актуальними на ринку праці у 2023 році
Які професії будуть актуальними на ринку праці у 2023 році

Зокрема, вона зауважила, що 71% серед них складають жінки. Найбільша частка безробітних у Сумській, Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Тож, в яку сферу податись, щоб знайти роботу

Експерт ринку праці Сергій Марченко заявив, що станом на 2023 рік найбільше будуть затребувані працівники у сфері будівництва, логістики, інжинирінгу, проектування та у ІТ-галузі. Передає Proslav з посиланням на його слова виданню OBOZREVATEL.

Марченко, зокрема, вказав, що якщо будуть подальші успіхи на фронті, то вкрай актуальними будуть позиції, пов’язані з будівництвом.

«У нас дуже багато чого треба буде відбудовувати. Це й інфраструктурні об’єкти, і житло, і комерційна нерухомість, тому однозначно в топах буде будівельна галузь», – зауважує експерт.

Окрім цього, Марченко підкреслює, що серед найпоширеніших галузей буде також логістика, як складська, так і транспортна. Він пояснює це тим, що у подальшому все ж будуть зберігатись проблеми із авіа- та морським сполученням.

«Також будуть популярні професії, пов’язані з інжинірингом і проєктуванням, теж це в принципі логічно. І, як завжди, в топі будуть професії, пов’язані з ІТ. Бо це вже стійкий тренд останніх кількох років. Це такі професії, що актуальні завжди, за будь-яких катаклізмів», – додає фахівець.

Тим часом Переяславський центр зайнятості виклав лютневу добірку вакансій. Детальніше – у нашому матеріалі.

Exit mobile version