Які вміння та навички будуть цінуватися на ринку праці у найближчі 10 років: фахівці виокремили п’ять головних засад

На платформі «Дія.Безбар’єрність» розповіли які вміння та навички будуть цінуватися на ринку праці у найближчі 10 років, переповідає Proslav.

Які вміння та навички будуть цінуватися на ринку праці у найближчі 10 років: фахівці виокремили п’ять головних засад
Які вміння та навички будуть цінуватися на ринку праці у найближчі 10 років: фахівці виокремили п’ять головних засад

Фахівці виокремили п’ять головних засад, які допоможуть пошукачам роботи краще інтегруватись до робочого середовища.

«Світ довкола нас розвивається із блискавичною швидкістю і його потреби та запити дуже швидко змінюються. У минулому столітті все оберталося довкола індустріалізації, у наш час на зміну прийшла ера технологій, інтелекту та інформації. Тому і людям сьогодні потрібні інші навички, аби залишатися актуальними у своїй роботі», – йдеться у публікації.

За словами спеціалістів, спрогнозувати, якими будуть найпопулярніші професії майбутнього, доволі складно, але цілком реально простежити, які навички й уміння на ринку праці точно будуть цінуватися через 10 років.

Як залишатися актуальним у своїй роботі

1. Критичне мислення

Щоб розвинути у собі це вміння, потрібно читати багато профільної літератури, проявляти допитливість і вміти правильно простежувати причинно-наслідкові зв’язки.

2. Гнучкість

У світі постійно з’являються нові технології, які диктують нові правила гри. Якщо ви зможете швидко їх опанувати й вміло адаптувати під них свою справу, то однозначно виграєте конкуренцію серед інших.

Ось лише кілька прикладів, як працівники можуть проявити гнучкість:

Людина, яка може бути гнучкою, без проблем відкине старі способи та варіанти мислення й адаптується до нових реалій, а тому залишиться актуальною в будь-який час.

3. Креативність

Різноманітна інформація й інструменти для покращення бізнесу сьогодні доступні чи не кожному. Втім, саме вміння креативно їх застосувати зробить вас бажаним працівником будь-якої компанії.

4. Технологічність

Це вміння особливо стане у пригоді офісним працівникам. Роботодавці дедалі частіше очікують, що, окрім своєї прямої сфери відповідальності, співробітник володітиме додатковим ПЗ (Photoshop, Figma, WordPress тощо).

5. Навички віддаленої роботи

Компанії все частіше беруть до себе на роботу позаштатних працівників або користуються послугами аутсорс-партнерів і фрилансерів. Найчастіше ці працівники надають цифрові послуги, як-от графічний дизайн, програмування, копірайтинг, веброзробка тощо.

Тим часом у Переяславі шукають бухгалтерів, лікарів і вантажників. Актуальні вакансії від Центру зайнятості – за посиланням.

Exit mobile version