Є загибла та постраждалі, а також численні руйнування: що відомо про нічну атаку рф 30 травня

У ніч на 30 травня Київ та область вкотре зазнали масованої повітряної атаки дронами-камікадзе іранського виробництва. На превеликий жаль, не минулося без поранених мирних жителів, а також численних руйнувань.

Є загибла та постраждалі, а також численні руйнування: що відомо про нічну атаку рф 30 травня

Зведення від командування Повітряних Сил Збройних Сил України

За повідомленням командування Повітряних Сил ЗСУ, з 23:30 по 4:30 російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками «Shahed-136/131».

Загалом із півночі та півдня зафіксовано пуски 31 дрона-камікадзе.

Зазначається, що силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 29 ударних БпЛА. Майже усі дрони уражені на підступах до столиці та у небі Києва.

Наслідки атаки у столиці

«Лік не на дні, а на години. Така теперішня щільність повітряних атак Києва рашистами. За останні 24 години ворог здійснив вже 3 напади. При чому противник постійно змінює зброю для атаки, після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної, агресор застосував виключно БпЛА. Ця крайня повітряна атака, 17-та від початку місяця, попередньо була здійснена виключно баражуючими боєприпасами «Shahed», – наголошує начальник КМВА Сергій Попко.

Він також додає, що напад був масований, з різних напрямків, в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала майже 3 години.

За інформацією, яка наразі уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва:

У Голосіївському – через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. Попередньо, одна людина загинула, три травмовано. Ймовірно, зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.

Є загибла та постраждалі, а також численні руйнування: що відомо про нічну атаку рф 30 травня
Фото: КМВА

У Дарницькому районі внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджено припарковані автомобілі.

У Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону.

У Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.

Зазначається, що на усіх місцях працюють відповідні екстрені служби. Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і постійно уточнюються.

Інформація від Міністерства внутрішніх справ

У МВС уточнюють, що в Подільському районі рятувальники локалізували пожежу у багатоповерхівці та будівлі (близько 1 тис. м кв). Врятовано 6 осіб.

У Дарницькому районі внаслідок падіння уламків ліквідовано пожежу господарчої споруди на площі 30 м кв.

У Голосіївському районі внаслідок падіння уламків відбулося займання у багатоповерхівці. Його ліквідували. Рятувальники евакуювали 30 осіб, 4 постраждали, 1 особа загинула. Також сталося падіння уламків на відкриту територію.

У Печерському районі від падіння уламків відбулося загорання 3 автомобілів. Пожежу ліквідовано.

Крім того, від жителів Київщини надійшло понад 50 повідомлень про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів і автівок. 4 особи постраждали від осколкових поранень.

Дані від Національної поліції України

«Цієї важкої ночі у результаті ворожих обстрілів одна людина загинула, 13 – отримали поранення», – йдеться у повідомленні Нацполіції.

У Києві поранено девʼять осіб, 33-річна жінка загинула. У Київській області травмовані четверо громадян.

Також пошкоджено 16 обʼєктів: цивільні авто, споруди і житлові будинки.

На місці працюють поліцейські та всі екстрені служби.

ДСНС

Рятувальники, як завжди, тримали свій фронт. За ніч до ліквідації наслідків було залучено 152 особи та понад 30 одиниць техніки.

Оперативна аналітика та втрати ворога станом на ранок 30 травня – в публікації Proslav.

Exit mobile version