Євро-турне Зеленського: найбільший пакет допомоги від Німеччини, десятки бронетехніки від Франції, сотні БПЛА від Британії та навчання на F-16

Президент України Володимир Зеленський на минулому тижні розпочав відвідування ряду європейських країн. Про це стало відомо з його офіційного телеграм-каналу. Зустрічі з лідерами країн ЄС були не беззмістовні.

Євро-турне Зеленського: найбільший пакет допомоги від Німеччини, десятки бронетехніки від Франції, сотні БПЛА від Британії та навчання на F-16

Поїздка Зеленського до Італії

Першим візитом голови держави став Рим. Там Зеленський зустрівся з Президентом Італії Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском.

Фото: сайт Президента Президент України Володимир Зеленський разом з Премʼєр-міністром Джорджею Мелоні
Фото: сайт Президента
Президент України Володимир Зеленський разом з Премʼєр-міністром Джорджею Мелоні

За словами Зеленського, було досягнуто домовленостей про зброю і ППО для захисту українського неба від російських ракет та дронів. Окрім цього, було підписано спільну декларацію щодо вступу України до Євросоюзу та НАТО.

Найбільший пакет військової допомоги від Німеччини

Наступною зупинкою голови української держави був Берлін. Перед початком офіційних зустрічей, Володимир Олександрович коротко анонсував про що йтиме мова.

Фото: сайт Президента 
Президент України на спільній пресконфереції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем
Фото: сайт Президента
Президент України на спільній пресконфереції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем

«Берлін. Зброя. Потужний пакет. ППО. Реконструкція. ЄС. НАТО. Безпека», – повідомляється у телеграм-каналі Зеленського.

Спочатку Президент України зустрівся з Президентом Німеччини Вальтером Штанмайєром. Під час зустрічі було обговорено поточну ситуацію всередині нашої країни та інтенсивну співпрацю між Німеччиною та Україною.

«Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну політично, військово та фінансово доти, доки це буде необхідно», – зауважив Зеленський.

Згодом навіть канцлер Німеччини Олаф Шольц заговорив солов’їною й повідомив про надання нашим силам оборони найбільший пакет військової допомоги на понад 2 мільярди євро.

За попередніми даними, до пакету допомоги увійдуть:

«Дякую Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення. Німецькі системи ППО, артилерія, танки та БМП рятують українські життя й наближають нас до перемоги», – наголосив Президент України.

Візит Володимира Зеленського до Франції

Одразу після Берліну, Зеленський вирушив до іншої європейської столиці – Парижу. Володимир Олександрович заявив, що під час зустрічі з Еммануелем Макроном обговорять найважливіші пункти двосторонніх відносин.

Фото: сайт Президента 
Президент Франції Еммануель Макрон зустрічає Президента України Володимира Зеленського
Фото: сайт Президента
Президент Франції Еммануель Макрон зустрічає Президента України Володимира Зеленського

Після зустрічі з Президентом Франції стало відомо, що найближчими тижнями до України вирушать десятки броньованих машин і легких танків AMX-10RC.

«Крім того, Франція зосереджує свої зусилля на підтриманні можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити її населення від ударів Росії. Крім національного внеску, Французька Республіка бере активну участь у заходах Європейського Союзу та НАТО щодо військової допомоги Україні та підготовки українських військових», – йдеться у спільній декларації України та Франції за підсумками зустрічі Володимира Зеленського і Емманюеля Макрона.

Зустріч Зеленського та Ріші Сунака

Останнім відомим візитом українського Президента став Лондон. Там Зеленський мав зустріч з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком.

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак зустрічає Президента України Володимира Зеленського
Фото: телеграм-канал Зеленського
Прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак зустрічає Президента України Володимира Зеленського

Президент України відзначив, що  Велика Британія – лідер, коли йдеться про розширення наших спроможностей на землі та у небі.

Й згодом у пресі з’явилась інформація про передачу Лондоном сотень ракет до ППО та БПЛА з дальністю польоту понад 200 км. А згодом стало відомо про те, що Британія влітку розпочне навчальну місію для українських пілотів на літаках F-16 за стандартами НАТО.

Сподіваємось, що підтримка усього західного світу буде тільки підсилюватись, а перемога України буде у осяжному майбутньому.

Нагадаємо, нещодавно Британія передала Україні далекобійні крилаті ракети.

«Поразка для росії – це не те саме, що перемога для України»: військові аналітики про майбутнє після контрнаступу.

Exit mobile version