Європарламент засудив теракт на Каховській ГЕС

За повідомленням видання Deutsche Welle, Європарламент засудив теракт на Каховській ГЕС, передає Proslav.

Європарламент засудив теракт на Каховській ГЕС
Європарламент засудив теракт на Каховській ГЕС

У своїй резолюції ЄП знищення греблі Каховського водосховища названо терактом. Водночас євродепутати засудили Росію за руйнування ГЕС.

Нагадаємо, підрив дамби Каховської гідроелектростанції призвів до великої повені, екологічної катастрофи та екоциду в Україні.

«Гребля Каховської ГЕС була навмисно зруйнована в ході терористичного акту 6 червня 2023 року. Внаслідок вибуху в греблі утворився масивний прорив, і вода ринула вниз», – ідеться в резолюції, ухваленій парламентом Європейського Союзу.

За даними видання, з 505 євродепутатів документ підтримали 425, проти проголосували 38, утримались 42.

Зокрема, депутати закликали Європейську Комісію та країни Євросоюзу надати всю допомогу, необхідну в зоні затоплення, зокрема обладнання, питну воду та продовольство, а також підтримали розслідування Міжнародного кримінального суду у справі про руйнування греблі Каховської ГЕС.

Окрім цього, Європарламентарі підтвердили свою непохитну солідарність з Україною та рішучість підтримувати її до відновлення повного контролю над кордонами та протягом усього процесу відбудови.

Нагадуємо, у ніч на 6 червня окупаційні війська підірвали дамбу Каховської ГЕС. Proslav поспілкувався з переселенкою з міста Олешки. У інтерв’ю вона розповіла, що росіяни не дозволяють волонтерам надавати допомогу постраждалим у затопленому місті.

Exit mobile version