«Їхня свобода на часі»: в Раду подали законопроєкт про партнерства, щоб військові ЛГБТ мали змогу оформляти стосунки

Народна депутатка Інна Совсун подала на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства і відмітила, що колеги-нардепи мають 5 днів, аби підписати його.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Совсун зазначає, що реєстровані партнерства – це новий інститут для тих, хто не може чи не хоче брати шлюб. Ним можуть скористатися військові та цивільні, одностатеві та різностатеві пари.

«У різних підрозділах, видах та родах військ Україну захищають ЛГБТ українці та українки. Щодня ризикують своїм життя та здоров’ям на рівні з іншими», – наголошує ініціаторка.

Нардепка навела приклади проблем, з якими військові і їхні партнери стикаються через те, що в Україні не можна зареєструвати партнерство:

«Тисячі історій. Тисячі голосів. Тисячі доль. Їхня любов на часі. Їхня свобода на часі. Їхня гідність на часі. Їхня видимість, спокій та захист на часі», – пише пані Інна.

Над законопроєктом 9 місяців працювала команда Совсун спільно з ГО «ЛГБТ військові за рівні права» та ГО «Точка Опори ЮА».

«Я могла б сказати, що цього від нас вимагають західні союзники – і це правда, вимагають. Та мене спонукало зареєструвати законопроєкт інше – я бачуся, я говорю з ЛГБТ військовими, я чую про їхні проблеми. Я переконана, що як суспільство, ми маємо виправити велику несправедливість, коли в частини громадян і громадянок менше прав, ніж в усіх інших», – додає депутатка.

«На фото ЛГБТ-пара Павло та Владислав, вони обидва захищають нас на Донеччині. Нещодавно Владислав доєднався до ЗСУ щоб бути ближче до свого коханого»

У разі підтримки Верховною Радою, законопроєкт допоможе парам визначити взаємні права та обов’язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті, зникнення партнера чи партнерки.

Кого у «Гвардію наступу» не беруть і скільки добровольців уже подали заявки на вступ до штурмових бригад – читайте в матеріалі ProSlav.

Exit mobile version