З 16 травня у Переяславі запрацює черговий садочок

З 16 травня у Переяславі запрацює черговий садочок №9 "Сонечко"

Під час війни усім нам хочеться якнайбільше добрих звісток. Про одну з таких сьогодні ряду місцевих ЗМІ повідомив начальник відділу Переяславської міської ради Петро Ярмоленко – з 16 травня на базі дошкільного навчального закладу №9 «Сонечко» запрацює черговий дитячий садочок. У ньому зможуть перебувати діти працюючих батьків та родин захисників нашої Батьківщини. 

При виборі орієнтувалися на питання безпеки – навіть учора в Переяславі, як і в переважній більшості регіонів країни, були тривоги. Коли все закінчиться ніхто не знає. «Сонечко» обрали тому, що заклад найбільше пристосований до вимог часу та поза наявністю 13 груп де в цілковитій безпеці наразі зможуть перебувати близько 260 дітей, має ще й велике й обладнане бомобосховище яке може вмістити до 400 осіб.

З 16 травня у Переяславі запрацює черговий садочок №9 "Сонечко"
З 16 травня у Переяславі запрацює черговий садочок №9 “Сонечко”

Петро Миколайович зазначив, що питання евакуації вже пропрацьовувалось з вихователями і колективами для інших випадків, відтак усі проінформовані, навчані та готові до роботи. Слід додати, що з дітьми в черговому садочку працюватиме навіть більше людей ніж у мирний час – по 4 людини на групу. До роботи задіють охочих працівників з різних дошкільних навчальних закладів міста. З 1 липня ситуація з садочком може змінитися. 

Зазначимо, що з усіма охочими потрапити до чергового садочка зв’яжуться для уточнення бажання чи наявності підстав представники закладу в який ви ходили. Братимуть і тих, хто цьогоріч має випускатися з садочка. 

У заяві буде попередження про усі моменти, які можуть чекати дітей. Важливо підкреслити, що чим би на момент лунання сирени не займалися діти (прийняття їжі, сон, прогулянка тошо – прим.авт.), їх у терміновому порядку перемістять у бомбосховище. Батьків просять врахувати психологічний момент, підготувати своїх дітей до того, що їм потрібно буде спускатися в сховище – нині далеко не всі роблять це вдома. 

Планується, що у випадку закінчення війни, з 15 серпня відкриється набір до садочків міста та громади на новий навчальний рік. У випадку продовження воєнного стану черговий садочок теж продовжить свою роботу. 

Нагадаємо, що вчора ми повідомляли про те, що вступникам слід підтвердити свою участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Exit mobile version