З нагоди Всесвітнього дня театру в Переяславі показали комедійну п’єсу «Сватання в галошах»

З нагоди Всесвітнього дня театру, який щорічно відзначать 27 березня, у Переяславі відбувся мистецький захід, повідомляє Proslav.

З нагоди Всесвітнього дня театру в Переяславі показали комедійну п'єсу «Сватання в галошах»
З нагоди Всесвітнього дня театру в Переяславі показали комедійну п’єсу «Сватання в галошах»

– Театру не раз передрікали загибель, але він кожного разу з гідністю витримував, і продовжує витримувати жорстку конкуренцію з кінематографом та телебаченням, адже мистецтву, яке служить глядачу, судилося вічне життя, – сказала на початку ведуча заходу Юлія Шинкар.

А далі на сцену вийшли місцеві артисти, учасники театральних студій. З літературною композицією «Пророцтво Кобзаря» виступили вихованці студії конферансу «АКЦЕНТ» під керівництвом Влади Черненко.

Учасники Народного театру КЗ «Переяславський центр культури і мистецтв» презентували комедійну п’єсу Григорія Нікітюка «Сватання в галошах». Ролі зіграли Тетяна Чайка, Олександр Зінченко, Оксана Ковальчук та Людмила Леляк.

Народний театр у Переяславі існує з 1956 року. З вересня 2021 року ним керує Людмила Леляк. За період роботи Людмили Панкратівни встигли поставили вистави «На перші гулі», «Вісім люблячих жінок», «За двома зайцями» та «Справи сімейні», а ще чимало інсценівок.

Про нову комедійну виставу «Сватання в галошах» Людмила Леляк сказала:

– Гадаю, такі події відбувалися в багатьох українських родинах наприкінці XIX століття. Одружитися намагалися з багатшими, а бідніших невістку чи зятя не хотіли. Але це все народний гумор. Хочу подякувати художниці Євгенії Демченко за допомогу в створенні декорацій. А ми вже готуємо нову виставу під назвою «Хто сміється, тому не минеться».

Нагадаємо, у Переяславі досі зберігаються скульптури «короля мармуру» Миколи Шматька: син Рафаель видає книгу про його творчість.

Exit mobile version