За державну зраду і допомогу окупантам жителя Київщини позбавили волі на 15 років

Броварський міськрайонний суд Київської області визнав винним 58-річного мешканця села Перемога у державній зраді та визначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє ProSlav посилаючись на Київську обласну прокуратуру та СБУ.

З початку тимчасової окупації частини Київщини чоловік ініціативно пішов на співпрацю з представниками Збройних сил росії, виконував їх доручення.

За державну зраду і допомогу окупантам жителя Київщини позбавили волі на 15 років
фото з Facebook «Київська обласна прокуратура»

Повідомляється, що зрадник надавав окупантам: інформацію про розташування блок-постів теріторіальної оборони; вичерпні дані про місцевих жителів, включаючи адреси проживання, вид професійної діяльності та ідейні переконання; «здавав» співробітників правоохоронних органів, військових, представників тероборони та членів їхніх сімей.

Поза тим, чоловік допомагав загарбникам здійснювати акти мародерства, зокрема, «наводив» на покинуті будинки та «приєднувався до процесу». У обмін на свою лояльність він отримав від росіян «гарантію особистої безпеки».

Прокурори у суді довели, що засуджений під час окупації села Перемога Броварського району Київської області прийняв рішення про здійснення підривної діяльності проти України.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Київської обласної прокуратури Броварським міськрайонним судом мешканця Київщини визнано винним та засуджено за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).  Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у квітні знімальна група ProSLAV побувала у звільнених селах Баришівської громади, щоб показати, що після себе залишає «руський мір», одного з місцевих адептів якого в рідному краї засудили сьогодні. Нагадайте собі відео з місця події, любіть Україну і пам’ятайте, що рашистів  зупинили буквально в 40 кілометрах від Переяслава.

Лук’янівка, Рудницьке, Перемога. Ті, хто пережив окупацію
Exit mobile version