За яких умов жінок братимуть на військовий облік – Рада ухвалила законопроєкт

Чимало українських жінок ще з перших днів повномасштабного вторгнення рф довели, що хочуть і можуть захищати свою Батьківщину. Нині ж Верховна Рада проголосувала за добровільний військовий облік жінок. Законопроєкт №6482 прийнято в першому читанні.

жінки на військовому обліку

На офіційному сайті партії «Слуга народу» повідомили, що у військових діях на території України зможуть брати участь лише ті жінки, які готові та хочуть служити у ЗСУ за власним бажанням.

Йдеться про жінок, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, яка визначена в переліку Міноборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я і віком.

А от жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

«Наразі у лавах Збройних сил поруч із чоловіками служать й жінки. Вони швидко довели, що вміють захищати Україну на рівні з чоловіками. Якщо вони готові до служби і мають бажання, то ми не маємо права обмежувати їх у допомозі державі», – коментує голова комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон, згідно якого чоловіки, у яких народилась третя дитина, підлягають демобілізації.

Exit mobile version