Заплановано розширення доріг біля автовокзалу у Переяславі – Вячеслав Саулко

У понеділок, 27 березня, відбулись онлайн-слухання голови Переяславської громади Вячеслава Саулка.

Модератор заходу Влада Черненко у черговому блоці виокремила цілий ряд запитань про стан дорожнього покриття у громаді від коментаторів, які під час прямого ефіру писали в чаті YouTube-каналі Proslav.

«Зокрема, Аліна Одинець просить посприяти вирішенню проблеми переходу перехрестя між вулицями Магдебурзького Права та Покровської. За її словами, там не можуть перейти ані діти, ані дорослі. Андрій Александров, у свою чергу, цікавиться думкою голови про те, щоб основні перехрестя в місті викласти спеціальною дорожньою плиткою, щоб на 50 років забути про ремонт, у тому числі і ямковий», – зачитала питання ведуча.

Окрім цього у попередньому блоці цікавились ремонтом дороги вулиці Віталія Чорногора. У коментарях відзначили, що її було включено до плану капітального ремонту ще 4-5 років тому, однак так нічого й не було зроблено.

«Ми вже говорили сьогодні не раз. Питання доріг залишається болючим і важливим. Хочу повідомити, що загалом у громаді 254 кілометри доріг. Серед них багато є перехресть. Тобто, немає такого перехрестя, яке б було у зразковому стані. Тому, ми виходимо з того, що є найбільш проблемним та критичним», – відповів Саулко.

Він, зокрема, повідомив, що наразі будуть врегульовані перехрестя в районі автовокзалу.

«Там ми передбачаємо розширення дороги зі сторони вулиці Богдана Хмельницького до автовокзалу. Саме біля магазину «Фора». Також ми передбачаємо розширення дороги по вулиці Шкільна по обидва боки. Від ресторану «Діброва» до вокзалу й на іншому боці – від автозаправки KLO також в бік вокзалу», – повідомив очільник громади.

Автовокзал у Переяславі

Влада Черненко озвучила запитання, що стосувалось встановлення світлофорів.

«Стосовно цього, то так, звичайно, потрібно відновити роботу світлофорів. Однак, наразі, за браком коштів ми цього зробити не можемо. Однак перед тим, як встановлювати якісь обмежуючі елементи – необхідно мати відповідне покриття на дорогах», – зауважив мер.

Очільник Переяславської громади висловив своє бачення покращення пішохідних переходів.

«Взагалі мені би хотілось викладати пішохідні переходи бруківкою, щоб таким чином дорога мала підвищення і водії мали реагувати на таку перешкоду», – повідомив Вячеслав Володимирович.

Після цього міський голова повернувся до запитання про перехрестя та вулиці, які озвучили у коментарях чату.

«Що стосується перехрестя та вулиці Вячеслава Чорногора – я зверну увагу. Зараз кожне запитання, яке ви ставите ми беремо до відома. Тобто, ми вивчимо, подивимось яким чином можна зробити», – підкреслив Саулко.

Він також повідомив, що в планах громади покращити перехрестя вулиць Богдана Хмельницького та Михайла Грушевського.

«Однак, не буду забігати на перед. Є першочергові задачі, які необхідно зробити, а вже потім перейдемо до нього», – зауважив голова громади.

Навіть при наявності коштів, ми не мали можливості проводити капітальні будівництва – Саулко.

Як голова Переяславської громади реагує на хейт в інтернеті та чи не соромно йому дивитись в очі військовим та волонтерам: відповідь Вячеслава Саулка.

Exit mobile version