Зарплату медикам підвищено. Скільки тепер отримуватимуть на місцях?

Мінімальна зарплата в комунальних медичних закладах зросла з 1 січня 2022 року. Про це йдеться у постанові Уряду про підвищення заробітної плати лікарів та медперсоналу в 2022 році і передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для тих лікарів, які працюють повний робочий день не менше 20 тисяч гривень.

Для середнього медперсоналу (фахівців з початковим/першим рівнем вищої медичної освіти) за таких умов мінімальна оплата праці повинна становити не менше як 13,5 тисяч гривень.

Міністр охорони здоров’я Віктор ЛЯШКО зазначив, що у 2022 році фінансування сфери охорони здоров’я становить 232 млрд гривень. На програму медгарантій передбачили 157,3 млрд гривень, що майже на 34 млрд більше, ніж минулого року.

«Утім загальний успіх цієї реформи залежить і від місцевої влади та власників закладів, роль яких є в оплаті комунальних послуг (лікарень), дооснащення лікарень необхідним медичним обладнанням, а також створення умов і соціальних гарантій для залучення нових фахівців», — зазначив Ляшко.

На території Переяславської міської територіальної громади діє два комунальних медичних заклади, один з яких первинної ланкиКНП “Переяславський центр медико-санітарної допомоги”, засновниками та власниками якої є Переяславська міська рада (91,67%) та Циблівська сільська рада (8,33%).

Та вторинної ланкиКНП “Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування”. Її власниками та засновниками є Переяславська міська рада (84,13%), Студениківська, Циблівська, Дівичківська, Ташанська сільські ради (по 3,97%).

Дані про власників взято з ресурсу opendatabot.ua.

Exit mobile version