Здобув вічне життя в бою: на Донеччині загинув переяславець Руслан Доброскок

Надвечір 10 березня 2023 року на 35-му році життя внаслідок мінометного обстрілу у селі Оріхово-Василівка Бахмутського району на Донеччині загинув переяславець, солдат Руслан Доброскок. Про смерть командира третього стрілецького відділення на своїй сторінці у Facebook повідомила переяславка Світлана Шевченко. У коментарі Proslav гірку звістку з фронту підтвердили представники першого відділу Бориспільського РТЦК та СП.

Здобув вічне життя в бою: на Донеччині загинув переяславець Руслан Доброскок

Відомо, що Руслан Доброскок воював з 2014 року у складі добровольчих батальйонів. У останній рік приєднався до лав Збройних Сил України й завжди був там, де складно, стаючи на бік справедливості. Полеглого переяславця, який здобув вічне життя в бою, називали Добриком. Відомо, що у нього залишилися батьки, брат, сестра, наречена.

«Особливо боляче дізнаватися про загибель хлопців, які воюють з 2014 року, яких особисто знали, поважали і любили, з якими пов’язані світлі спомини. Для мене він назавжди залишиться у пам’яті одним із небагатьох хлопців, яких можна назвати справжніми, мужнім воїном, привітним юнаком із неймовірно доброю посмішкою і голубими очима», – пише Світлана Шевченко.

Відома волонтерка Інна Марченко теж пригадує полеглого воїна як дуже світлого хлопця. Також ділиться спогадами про те, як на похороні Олега Доги Руслан Доброскок і Валерій Ведмідь підійшли і попросили у неї допомоги у проходженні військового навчання. Як Доброскок потрапив у жорстокі бої під Пісками. Пригадує вдячні приїзди хлопців в штаб. Згадує, як їздили з Русланом на передову в якості волонтерів, як фотографувалися в маковому полі, як разом ділили радісні і перемагали складні моменти.

Також волонтерка пригадує, що, коли запитали яке псевдо дати Руслану він наполіг на імені Добрик. Його відмовляли, бо раніше хлопець з таким псевдо загинув. «Все буде добре», – відповів Добрик і посміхнувся. Підкреслює, що він завжди до всіх ставився по-доброму і завжди посміхався.

Proslav долучається до слів співчуття родині. Наша боротьба триває, і ми маємо бути сильними заради усіх українців, які поклали життя за за свою Батьківщину – за всіх нас. Світла їм пам’ять і вічна шана та вдячність за чин!

Про час та місце поховання Руслана Доброскока буде повідомлено додатково.

Exit mobile version