Зеленському – 45: 10 сильних цитат з промов шостого Президента України

Кожна з промов Президента України Володимира Зеленського надихала, змушувала плакати і давала надію нашому народу. Його слова – завше емоційні й позбавлені властивої посаді дипломатичності. Крім того, він не пропускає нагоди звернутися до світової спільноти, нагадати про війну та заручитися підтримкою, відверто поспілкуватися з українськими й іноземними журналістами. Завдяки цьому про Україну не забувають і не втомлюються її підтримувати.

У 45-ий день народження очільника держави ProSlav вирішив зібрати 10 найпам’ятніших його цитат.

Зеленському – 45: 10 сильних цитат з промов шостого Президента України

«Я точно не боюсь приймати складні рішення, втрачати свою популярність, свої рейтинги. І якщо буде треба, я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир», – фрагмент з Інавгураційної промови 20 травня 2019 року.

Зеленському – 45: 10 сильних цитат з промов шостого Президента України

«Без зайвої скромності скажу, що це – один із найцікавіших і найпривабливіших стартапів на планеті Земля, це – Україна. Так, 28 років тут імітували важливі реформи, будували тіньову, непрозору систему – ми це знаємо. У результаті Україна стала таким собі економічним «андердогом». Але нова українська влада занадто амбітна, щоб миритися з таким непривабливим статусом», – із промови Володимира Зеленського на Київському міжнародному економічному форумі 8 листопада 2019 року.

«Україна хоче миру, Європа хоче миру, світ каже, що не хоче воювати, а росія – що не хоче нападати. Хтось із нас бреше – це ще не аксіома, але вже не гіпотеза», – сказав Зеленський за пʼять днів до повномасштабного вторгнення на Мюнхенській конференції з безпеки.

Зеленському – 45: 10 сильних цитат з промов шостого Президента України

«Боротьба тут. Мені потрібна зброя, а не евакуація», – відповів 26 лютого 2022 року Володимир Зеленський на пропозицію США щодо евакуації.

«Ми довели свою силу, що ми, як мінімум, такі самі, як ви. Доведіть, що ви разом із нами. Доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви справді європейці, і тоді життя переможе смерть, а світло – темряву», – фрагмент вже відомого на весь світ виступу Президента України в Європарламенті.

«Зараз у мережі з’явилося дуже багато фейкової інформації, що нібито я закликаю нашу армію скласти зброю, і йде евакуація. Значить так. Я тут, і жодну зброю ми не складемо, захищатимемо нашу державу. Тому що наша зброя – це наша правда. Наша правда в тому, що це наша земля, наша країна, наші діти. І ми все це захищатимемо», – із відозвернення від 26 лютого 2022 року.

Зеленському – 45: 10 сильних цитат з промов шостого Президента України

«Ми ж завжди були такими… Ми завжди були сміливими. Найсміливішими у світі. Я в цьому впевнений. Бо хто ще робив би те, що роблять українці? Хто ще мав стільки сміливості постійно боротися проти будь-яких проявів тиранії й захищати саме свободу? На кожних виборах, у революціях і на війні. Хто ще мав таку сміливість боротися проти всіх сил росії на землі, у повітрі й на морі? Хто ще мав таку сміливість іти голіруч проти російської бронетехніки там, де росіянам тимчасово вдалося щось там захопити? Хто ще мав таку сміливість говорити всьому світу, що лицемірство – це погана зброя? І не просто говорити, а переконувати й повертати світу чесність. Хто ще мав таку сміливість спонукати найбільші глобальні компанії забувати про бухгалтерію та згадувати про мораль? А всіх політичних лідерів – хоч якими вони були – навчати хоч трохи бути українцями… Хоч трохи бути сміливими», – зі звернення Володимира Зеленського до українського народу 7 квітня 2022 року.

«Читайте по губах: Без газу чи без вас? Без вас. Без світла чи без вас? Без вас. Без води чи без вас? Без вас. Без їжі чи без вас? Без вас. Холод, голод, темрява й спрага – для нас не так страшно й смертельно, як ваші “дружба й братерство”», – так Зеленський прокоментував обстріли, які призвели до знеструмлення в кількох регіонах України 11 вересня 2022 року.

Зеленському – 45: 10 сильних цитат з промов шостого Президента України

«Перша світова війна забрала мільйони життів. Друга світова війна забрала десятки мільйонів з них. Третьої світової війни не буде. Це не трилогія… Війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється, і вже ясно, хто переможе… Ми зробимо це разом із усім вільним світом, і я сподіваюся, що всі ви будете з нами у день нашої перемоги», – з відеозвернення Зеленського під час 80-ї церемонії вручення американської кінонагороди «Золотий глобус» у Лос-Анджелесі 10 січня 2022 року.

«Це рік, коли Україна змінила світ. А світ відкрив Україну. Нам казали: капітуляція. Ми обрали контрнаступ! Нам казали йти на поступки та компроміси. Ми йдемо у Євросоюз і НАТО.

Світ почув Україну. Європарламент, Бундестаг, парламент Британії, Кнесет, Конгрес США.

Світ відчув Україну. Україна в медіа. У серцях людей. У топі пошуку Google.

Світ побачив Україну. На головних площах у Торонто, Нью-Йорку, Лондоні, Варшаві, Флоренції, Сіднеї, інших містах.

Українці дивують. Українцям аплодують. Українці надихають.

Чи є щось, що може нас злякати? Ні. Чи є хтось, хто може нас зупинити? Ні. Бо ми всі – разом. Ось за що ми воюємо. Одне за одного.

Найкращий для нас салют – на складах окупантів. Найкращий подарунок – цифри у звіті Генштабу. Ми не знаємо достеменно, що принесе нам новий, 2023 рік. Але готові до всього.

Нові здобутки? Ми будемо щасливі. Нові удари? Ми будемо непохитні. Продовження боротьби? Будемо битися. А коли переможемо – будемо обійматися», – новорічне привітання Президента України 31 грудня 2022 року.

Зеленському – 45: 10 сильних цитат з промов шостого Президента України

Нагадаємо, в Переяславі відбулася зустріч з молоддю з числа ВПО.

Exit mobile version