Жартували, знімали тіктоки і розмовляли про сучасну молодь: до УГСП завітав відомий ведучий Анатолій Анатоліч

За останні кілька років до Університету Григорія Сковороди в Переяславі приїздили чимало медійних персон, лідерів думок і особистостей, які мають про що розповісти молоді. Усе це – завдяки партнерському проєкту відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю і Наукового товариства університету. Сьогодні «Open University» відзначив свою 5 річницю, тож на сковородинівців чекала чергова, перша після тривалої паузи, цікава зустріч в рамках проєкту.

23 вересня 2022 року в УГСП завітав відомий український шоумен, радіо та телеведучий, автор відомого You-Tube-каналу «Зе Інтерв’юер», ведучий ранкових шоу «Happy Ранок» на ХітFM, «Сніданок з 1+1», «Ранок з Україною» й інших телепроєктів Анатолій Анатоліч. Говорили про «Невтрачене покоління». ProSlav ділиться найцікавішими тезами з цієї зустрічі.

«Зе Інтерв’юер», ведучий ранкових шоу «Happy Ранок» на ХітFM, «Сніданок з 1+1», «Ранок з Україною» й інших телепроєктів Анатолій Анатоліч

Для початку усіх присутніх привітала співзасновниця проєкту, одна з організаторок заходу Оксана Луцик. Згодом ректор університету Віталій Коцур нагадав, що завдяки «Open University» сковородинівці спілкуються з людьми, які нині творять історію, роблять нашу державу кращою, і з яких ми можемо брати приклад. Серед них – і сьогоднішній спікер. Віталій Вікторович відмітив, що і сам іноді переймає досвід тих людей, які стають гостями проєкту.

Знайомство. Спершу Анатолій Анатоліч розповів кілька цікавих фактів про себе. Зокрема, про те, що навчався в тій самій гімназії міста Кривого Рогу, що і нинішній президент з майбутньою першою леді. Розказав і про те, як починав працювати на радіо, потім потрапив на телеканал 1+1, вів Red Room в перших двох сезонах відомого телешоу «Голос країни», працював у ранковому етері на каналі «Прямий», а пізніше телеканалі «Україна». Чотири роки тому він створив канал «Зе Інтерв’юер», який і досі розвиває.

Жартували, знімали тіктоки і розмовляли про сучасну молодь: до УГСП завітав відомий ведучий Анатолій Анатоліч

Ведучий навіть поділився, що лише вчора записав інтерв’ю з письменником, учителем і популяризатором української мови Олександром Авраменком. Але, на прикрість, You-Tube встановив обмеження на це відео, а Tik-Tok взагалі видалив його за «ідеологію ненависті». Розмова ж була всього лише про те, як перейти на українську мову тим, хто раніше спілкувався мовою агресора. Так зайшла мова про те, що, на жаль, зараз українські блогери не можуть писати в соцмережах все те, що думають. Тебе можуть забанити навіть за, здавалося б, звичайне слово «війна». Особливо, якщо у тебе більше 10 тис. підписників.

Плани на майбутнє. Спікер також привідкрив завісу своїх майбутніх проєктів. Одним з них буде «Невтрачене покоління», головне завдання якого – продемонструвати, що саме молодь є нині рушійною силою на фронті, у волонтерстві, бізнесі, шоубізнесі – в абсолютно всіх сферах. Згодом буде випущено цикл з 8 програм про молодих людей, які є майбутнім нашої держави. Другий проєкт буде пов’язаний з українськими містами, які зараз є прифронтовими. А ще один проєкт Анатолій Анатоліч розробляє спільно з ведучим програми «Що? Де? Коли?» Олександром Андросовим. Це буде шоу з питаннями про історію України, фейки російської пропаганди і все, що відбувається нині в державі. Тож якщо хтось має ідеї щодо питань для гри, сміливо надсилайте їх Анатолію.

в УГСП завітав відомий український шоумен, радіо та телеведучий, автор відомого You-Tube-каналу «Зе Інтерв’юер», ведучий ранкових шоу «Happy Ранок» на ХітFM, «Сніданок з 1+1», «Ранок з Україною» й інших телепроєктів Анатолій Анатоліч

Соціальні мережі. Гість також відмітив, що кожна сторінка в соціальних мережах – це окреме медіа: «Був такий період, коли, наприклад Дональд Трамп, робив усі свої заяви, які потім використовувались на рівні держави, через Twitter. І, по суті, це було його особисте медіа. А президентська кампанія Володимира Зеленського – це була, у великій мірі, президентська кампанія у соціальних мережах. Тому кожна ваша сторінка – це вже медіа, а ви – медіа-персони. Просто хтось більший опініон-лідер, хтось – менший». Тому на кожному з нас зараз велика відповідальність.

Подорожі. «Будь-яка подорож – це частина вашої освіти. Ви навіть не уявляєте, наскільки», – відмітив спікер і порадив студентам пізнавати світ. «І тільки так, через пізнавання світу, ти можеш зрозуміти, ким ти хочеш бути», – додав ведучий.

Головна порада для молоді. «У вашому віці для вас відкритий весь світ. Я зараз не про міграцію, я б це казав вам і пів року тому. А особливо зараз, коли українців знає весь світ, я дуже хочу, щоб ви цим користувались. Зважаючи на те, що на вас нині дуже велика відповідальність і саме вам відбудовувати нашу країну, я хочу, щоб ви були обізнані в цьому. Щоб ви знали, як усе влаштовано у світі і робили тут ще краще. От якби мені хтось сказав: «Анатоліч, порадь щось собі 20-річному», я сказав би: «Більше мандруй, навчись грати на гітарі, вивчи англійську». Ну гра на гітарі – це для мене, її можна прибрати. А інші дві речі справді відкриють вам абсолютно весь світ. І повірте мені – у вас не буде питання про гроші», – порадив Анатолій Анатоліч.

Потім студенти задавали ведучому найрізноманітніші питання, на які він із задоволенням відповідав. Зокрема, Анатоліч проговорився, що заради зустрічі з студентами УГСП відмовився від зйомок у гумористичному шоу «Срач» на YouTube-каналі «Леви на джипі»: «Там Бєдняков не міг бути у визначений час і вони запропонували перенести на сьогодні на 16:00. Я сказав, що не можу, бо їду до університету Переяслава».

На завершення гість запропонував зняти спільний відеоролик, а потім усі охочі робили з ним світлини і ще більш неформально спілкувалися. Крім того, у понеділок ведучий відзначить день народження, тож організатори заходу подарували йому ексклюзивний світшот зUHSP.SHOP на пам’ять про переяславський університет. Пообіцяв, що ще неодмінно, разом з сім’єю завітає до нашого міста й його університету після нашої перемоги.

Exit mobile version