Жінки розвантажилися, діти гралися – у День родини Центр соціальних служб міської ради зустрівся з сім’ями з ВПО

З квітня 2022 року Центр соціальних служб Переяславської міської ради проводить курс тренінгів спрямованих на психосоціальну підтримку жінок із числа внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають в Переяславі. Курс ставить на меті роботу з групами психологічної підтримки, індивідуальні консультації ВПО, обмін інформацією про пережите, подолання страху, емоційні зриви та стресові ситуації, що виникають у людей, що перебували в зоні бойових дій на території України.

Жінки розвантажилися, діти гралися - у День родини Центр соціальних служб міської ради зустрівся з сім’ями з ВПО

8 липня, з нагоди Дня родини, у приміщенні Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді відбувся черговий тренінг, в якому взяли участь 19 жінок та 30 дітей із сімей ВПО. Про це пише сайт міської ради.

Повідомляється, що на початку заходу його учасниць привітала заступниця міського голови Оксана Степаненко. Поки мами вирішували різноманітні тестові завдання з навчання ефективним методам виховання дітей під керівництвом провідного фахівця із соціальної роботи Лілії Конченко, їхні дітлахи гралися в інтерактивні ігри, під менторством психолога Центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлани Горбаченко долучилися домайстер-класу з виготовлення Бжілки. 

«Інтерактивне заняття поставило на меті саморегуляцію негативного простору особистості, активізацію ресурсного стану. Діти відпрацьовували техніки на дихання для зниження рівня агресії, а рухливі ігри дали можливість для виходу як негативних, так і позитивних емоцій» – зазначають організатори. 

Наостанок родини-учасниці заходу отримали продуктові набори, сформовані Центром соціальних служб, службою у справах дітей та сім’ї й релігійною громадою «Адвентисти сьомого дня».

Працівники Центру соціальних служб щиро вдячні, усім внутрішньо переміщеним особам, що звернулися до них, за довіру та щирі слова подяки, висловлюють сподівання на подальшу співпрацю.

Exit mobile version