Знижка 75% на комунальні послуги: хто має право на пільгу та як оформити

Деякі українці можуть сплачувати лише 25% від загальної суми за житлово-комунальні послуги. Які категорії громадян мають право на цю пільгу, повідомляє Proslav.

Знижка 75% на комунальні послуги: хто має право на пільгу та як оформити
Знижка 75% на комунальні послуги: хто має право на пільгу та як оформити

Хто може отримати знижку 75% на оплату комунальних послуг

Без урахування середньомісячного доходу знижку 75% на оплату комуналки можуть отримати:

Як отримати пільгу

Українці, які мають право на таку пільгу, можуть подати заяву на її оформлення:

Які документи необхідно надати

Варто наголосити, що одержати пільги на комуналку можуть громадяни, які вже отримали статус учасника бойових дій, а не в процесі оформлення статусу.

До Пенсійного Фонду необхідно подати дві заяви: про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП) та про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Разом із заявою пільговик повинен надати наступні документи:

Зверніть увагу! Для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які мають право на пільги, ведеться Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. До ЄДАРП включається інформація про пільговика та членів його сім’ї, на яких згідно із законодавчими актами поширюються пільги.

Якщо людина має право на пільги згідно з кількома законами, до ЄДАРП включається уся інформація про учасника бойових дій. З-поміж усіх можливих варіантів пільговик обирає одну підставу для пільги.

У разі зміни будь-яких відомостей, що потребують коригування включеної до ЄДАРП інформації, пільговик повідомляє про це орган ПФУ протягом 30 днів.

Оформлювати пільги на комунальні послуги може не лише учасник бойових дій, а й його близькі родичі (батьки, дружина, діти). Для цього потрібно мати документи, які підтверджують родинні звʼязки, та довідку про призначення статусу УБД.

Нагадаємо, індексація пенсій відбудеться з 1 березня: виплати зростуть майже на 8%.

Exit mobile version