Адміністраторів телеграм-каналів, які фіксують прольоти ворожих дронів та ракет, планують притягнути до кримінальної відповідальності – Ігнат

Адміністраторів неофіційних телеграм-каналів, які фіксують прольоти ворожих БПЛА та ракет, планують притягнути до кримінальної відповідальності. Повідомляє Proslav з посиланням на заяву речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі єдиного телемарафону.

«Виставляти скріншоти і повідомляти в реальному часі про рух ворожих повітряних об’єктів – заборонено», – наголосив військовий.

За словами Ігната, телеграм-канали, які повідомляють про конкретний рух ракет та «шахедів», потребують особливого контролю.

«Йдеться не про офіційні ТГ-канали керівників, а ті, що інформують про рух ворожих ракет, “шахедів”. Найближчим часом, можливо, буде ухвалено серйозні рішення, можливі і кримінальні справи, якщо буде підстава для цього. Тому що деякі телеграм-канали в режимі реального часу подають інформацію про рух БПЛА і ракет, і як вони їх отримуютьце ще окрема розмова. На скріншотах вказується час і місце перебування дронів або їхнє зникнення з радарів», – зауважив речник ПС ЗСУ.

Він застеріг адміністраторів таких телеграм-каналів, що інформування ворога є злочином, саме тому будуть вживатися певні заходи.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться показ заключного фільму трилогії про воєнну розвідку «Харківський контрнаступ. Земля». У нашому матеріалі розповідаємо де дивитись та про що буде документальна стрічка.

Exit mobile version