Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 10 серпня 2022

Триває 168 доба повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією проти України. Противник не припиняє атакувальні дії. Тільки протягом минулої доби ворог 10 разів намагався штурмувати населені пункти на межі Донеччини та Луганщини і всі 10 разів змушений був відступати із втратами.

Бойові втрати противника та оперативна аналітика подій щодо російського вторгнення на 10 серпня 2022

БОЙОВІ ДІЇ

Російські пропагандисти вже поширюють інформацію, що сталася пожежа під час завантаження палива, хоча при цьому замовчують факти детонації боєприпасів. 

У соцмережах шириться паніка, росіяни пишуть, що на цьому можна вважати курортний сезон у Криму закритим. 

Очевидці повідомляють, що туристи й місцеві мешканці масово залишають окупований Крим, утворивши величезні затори на в’їзді на Кримський міст у Керчі.

Водночас Міністерство оборони України заявило, що йому не відома причина вибухів та пожежі на території аеродрому «Саки» поблизу Новофедорівки в окупованому росією Криму.

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 10.08 орієнтовно становлять:

Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.

«Попри триваюче інтенсивне використання артилерії в цих районах, росія не змогла зібрати бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш істотне просування».

Також за останні шість днів із Донецької області у межах обов’язкової евакуації вивезено понад 3 000 громадян, із них майже 600 дітей та 1 400 жінок

Загалом, із початку війни з території Донецької області було евакуйовано понад 1,3 млн українців.

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ:

«Хоч би які були росіяни… нехай їдуть у росію. Тоді вони зрозуміють. Вони скажуть: «Ця війна не має до нас стосунку. Усе населення не може нести відповідальність, чи не так?» Може. Населення вибрало цю владу, і вони з нею не борються, не сперечаються, не кричать на неї. Ви не хочете цієї ізоляції? Ви кажете всьому світу, що він повинен жити за вашими правилами. Тоді йдіть й живіть там. Тільки так можна вплинути на путіна».

Президент додав, що найголовнішими санкціями проти росії є закриття кордонів, бо росіяни забирають нині чужі землі. Громадяни рф повинні жити у своєму світі, поки не змінять свою філософію.

У Нацполіції розповіли про арешт корпоративних прав одного з найбільших виробників органічних хімречовин в України – «Карпатнафтохім» – на суму понад 2,3 мільярда гривень. Окрім того, арештовано 35 об’єктів нерухомості цього підприємства. Раніше воно належало російському «Лукойлу».

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків та відмивання майна, одержаного злочинним шляхом.

Також арештовані корпоративні права товариств на понад 350 мільйонів гривень. Йдеться про один із найбільших ТРЦ у Києві – Ocean Plaza. Контрольний пакет акцій ТРЦ належить російському бізнесменові та близькому другові путіна – Аркадію Ротенбергу.

«Асоціація родин захисників «Азовсталі» звертається до Президента України Володимира Зеленського, до всіх міжнародних організацій, зокрема гарантів безпеки захисників «Азовсталі» – Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, із проханням втрутитися у цей театр абсурду, засудити та завадити проведенню фейкових трибуналів, які загрожують бійцям полку «Азов».

Родичі захисників наголосили, що військовослужбовці України, які виконували визначені державою та законом обов’язки на території України, не можуть бути осудженими іншими держави, тим паче – ніким не визнаними псевдодержавами. Права військовополонених гарантуються Женевськими конвенціями 1949 року.

Документ передбачає, зокрема, створення карт навчання для систем освіти країн, які приймають українців, допомогу в реєстрації результатів навчання кожної дитини та надання постійної підтримки вчителям.

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ:

Про передачу особистих даних до системи громадян інформуватимуть постфактум. 

До 2024 року влада планує зібрати дані про 70 мільйонів жителів країни. У травні 2022-го до цього процесу підключили російські банки, які вже отримали інформацію про 240 тисяч осіб і в перспективі можуть довести цю цифру до мільйонів.

МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА

Exit mobile version