Чергова ракетна атака росіян: які наслідки на Київщині

У ніч на 6 червня армія країни-терориста здійснила чергову ракетну атаку, у тому числі, на Київщину. Які наслідки у населених пунктах регіону, переповідає Proslav.

Чергова ракетна атака росіян: які наслідки на Київщині

Яка ситуація у Києві

Київська міська військова адміністрація повідомляє, що за попередньою інформацією, силами і засобами ППО в повітряному просторі навколо столиці було виявлено і знищено понад 20 повітряних цілей ворога.

«Всі збиті, влучань не було. Воїни нашої протиповітряної оборони – справжні герої!» – йдеться у дописі КМВА.

Однак внаслідок падіння уламків в Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропостачання тролейбусного сполучення, частково вибиті вікна магазину. Відомості щодо потерпілих на разі не надходили.

Пізніше стало відомо про те, що у Дніпровському районі (Воскресенські сади) було виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, горіння не має, потерпілих попередньо не має.

Яка ситуація у Київській області

За даними головного поліцейського Київської області Андрія Нєбитова, внаслідок удару в одному із районів області пошкоджено приміщення поліклініки. Уламки ракети виявили також неподалік пологового будинку. 

«Екстрені служби провели евакуацію пацієнтів та персоналу від місця падіння. Постраждалі відсутні», – зауважив він.

Водночас, за його словами, у даному населеному пункті через ворожі обстріли також пошкоджено приватні будинки та гаражні приміщення.

Окрім цього, внаслідок ворожого удару пошкоджено гуртожиток та понад 20 автомобілів в одному із районів області.

«Сталось також займання одного із торговельних об’єктів. Пожежу своєчасно ліквідували. Потерпілі відсутні», – повідомив Нєбитов.

Поліцейський наголосив, що у разі виявлення уламків ракет чи дронів, не чіпати вибухонебезпечні предмети руками та повідомляти про це екстрені служби.

Скільки всього було знищено ракет 6 червня

Повітряні Сили ЗСУ повідомляють, що всього уночі 6 червня було знищено усі крилаті ракети, які були випущені ворогом.

«Атакували традиційно – з району Каспійського моря із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс», – розповідають оборонці.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено усі 35 крилатих ракет.

Фото: телеграм-канал Повітряних Сил ЗСУ

За даними військових, більшість Х-101/Х-555 прямувала у напрямку столиці – в зону відповідальності повітряного командування «Центр».

Важливо! Перед українським контрнаступом російські війська підірвали Каховську ГЕС. Про це повідомили в Оперативному Командуванні «Південь».

Наразі на Херсонщині розпочалася евакуація з небезпечних районів.

Тим часом авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та 5 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Детальніше про оперативна аналітика та втрати ворога станом на ранок 6 червня читайте тут.

Exit mobile version