Черговий пакет військової допомоги від США та розмова Валерія Залужного з генералом Марком Міллі

У вівторок, 4 квітня, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $2,6 млрд. Про це інформує Proslav з посиланням на пресслужбу Пентагону.

Черговий пакет військової допомоги від США та розмова Валерія Залужного з генералом Марком Міллі

Частину з цієї суми витратять на важкі боєприпаси та різну автомобільна техніка, в тому числі:

Зазначають, що в зазначену суму буде входити обслуговування техніки, передання запчастин і польового обладнання.

Окрім цього, $2,1 млрд виділяють з Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI). За цією програмою Сполучені Штати закуповують обладнання у промисловості, а не вилучають із запасів.

В межах цієї програми США обіцяє передати 3600 одиниць стрілецької зброї та понад 23 мільйони набоїв, броньовані мостові системи, автівки для матеріального забезпечення, системи зв’язку, а також:

Того ж дня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у своєму телеграм-каналі повідомив, що мав розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

 головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у своєму телеграм-каналі повідомив, що мав розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі
фото телеграм-канал Валерія Залужного

Під час неї він розповів про обстановку на лінії фронту, зауваживши, що ситуація залишається складною, проте контрольованою.

Також під час розмови приділили увагу питанню постачання озброєння і боєприпасів. Окрім цього, генерали наголосили на важливості посилення системи протиповітряної оборони України та обговорили майбутні кроки Збройних Сил задля деокупації території нашої держави.

«Домовилися і надалі активно взаємодіяти. Я вдячний генералу Міллі за послідовну підтримку нашої держави», – написав головком.

Нагадаємо, у НАТО працюють над розробкою багаторічної стратегії підтримки України. Таку заяву зробив генсек Альянсу Єнс Столтенберг. Детальніше можете ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Тим часом очільник Пентагону Ллойд Остін повідомив, що в України є «дуже хороші шанси» для успішного весняного контрнаступу.

Exit mobile version