Чи задоволена Україна результатами «Рамштайну» і чому росіяни встановлюють системи ППО на будівлях у москві – Резніков

Попри те, що у Рамштайні не змогли схвалити рішення про передачу танків для ЗСУ, Україна задоволена результатами засідання. Крім оприлюдненої інформації про військову допомогу Україні, «деякі пакети були озвучені за закритими дверима».

Про це Міністр оборони України Олексій Резніков розповів в ексклюзивному інтерв’ю Українській службі «Голосу Америки».

«Я дуже задоволений і дуже дякую Ллойду Остіну та Марку Міллі, команді, яка організувала «Рамштайн», і приймаючій стороні, Німеччині, та новому міністру, пану Борису. Ключові слова, які були важливими, це єдність, своєчасність, негайність надання допомоги, створення спроможності ЗСУ, сектору безпеки і оборони, продовжувати контрнаступальні операції зі звільнення окупованих територій», – зазначає Резніков.

Він наголосив, що крім оприлюдненої інформації про військову допомогу Україні, «деякі пакети були озвучені за закритими дверима».

За його словами, на засіданні Контактної групи значну увагу приділили посиленню протиповітряної оборони: «Це питання, яке серйозно розвивається, ми говорили на «Рамштайні» не лише про Patriot, а й про інші системи. Мова йде про короткі, середні і дальні можливості дії, так само це стосується по висоті».

Крім того, Резніков повідомив, що українські військові вже перебувають на території США, вже почали процес навчання на системах протиповітряної оборони Patriot: «Вони його мають завершити радикально скоріше, ніж це передбачено традиційними стандартами, тому тримаємо кулаки».

Він наголосив, що завданням України є збереження ініціативи на полі бою. «Всі розуміють, що для опанування складної нової техніки потрібен час, але українські військовослужбовці, захисники і захисниці, вже продемонстрували, що вони швидко опановують сучасні складні системи, від артилерії до UAV», – каже міністр.

А на запитання, чому росіяни встановлюють системи протиповітряної оборони на будівлях у москві, Олексій Резніков віджартувався: «Це говорить про те, що їх спеціальна військова операція відбувається за планом, якщо вони вже починають ставити системи оборони. Вони створили командування оборони Криму, вони створили Московський воєнний округ, чого вони не робили ще з часів Другої Світової війни, тобто вони серйозно просуваються в своїй операції. Так що починають ховатися за своїми системами оборони, а не нападу».

Хто не має підстав для відстрочки від призову на військову службу у 2023 році – читайте в матеріалі ProSlav.

Exit mobile version