Денис Шмигаль озвучив шість факторів стабільності енергетичної галузі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль озвучив шість факторів стабільності енергетичної галузі, інформує Proslav. Відповідну заяву політик зробив під час форуму «Майбутнє української енергетики».

Денис Шмигаль озвучив шість факторів стабільності енергетичної галузі
Денис Шмигаль озвучив шість факторів стабільності енергетичної галузі

Він підкреслив, що енергетика є основою української економіки. У зв’язку з цим Шмигаль виділив шість факторів, які забезпечують стабільність її роботи.

Україна сьогодні має кращу систему ППО

У першу чергу, очільник українського Уряду відмітив міць засобів протиповітряної оборони.

«Продовжуємо працювати над її розвитком. До зими вона буде ще міцнішою, ще сильнішою й ефективнішою», – заявив Прем’єр-міністр.

У росії стало менше ракет

Також пан Шмигаль відмітив зменшення запасів ракет на озброєнні російської армії. Він також зазначив, що спроможність агресора виробляти їх значно нижча, ніж ворогу хотілося б.

Проведена велика ремонтна кампанія

Окрім цього, Денис Анатолійович розповів, що після минулого опалювального сезону проведено велику ремонтну кампанію.

«Маємо сьогодні в роботі 7 атомних енергоблоків, ще 2 завершують ремонтну програму. Енергоблоки ТЕС і гідроагрегати ГЕС будуть у роботі до початку зими. Станом на сьогодні ми також відремонтували понад 80% магістральних мереж», – розповів політик.

Захист енергооб’єктів

За словами Шмигаля, Україна робить проекти, які ніхто у світі досі не робив. Він також вказав, що продовжується робота над децентралізацією енергосистеми, що забезпечить захист енергооб’єктів.

Системна робота з міжнародними партнерами

Водночас урядовець відмітив системну роботу з міжнародними партнерами. Прем’єр-міністр нагадав, що Україна отримала 2,3 млрд доларів на відновлення та захист енергетики. За його словами, в Україні розширили можливість для імпорту електроенергії з ЄС більш ніж удвічі: з 500 МВт до 1200 МВт.

Достатня кількість енергоресурсів

Резюмуючи свій виступ, Шмигаль зазначив, що в Україні є достатня кількість енергоресурсів й постійно збільшується видобуток.

«Вперше пройдемо зиму, як обіцяє «Нафтогаз», за рахунок нашого власного газу. Маємо у сховищає 15 млрд кубометрів газу, які стануть надійним підґрунтям для проходження опалювального сезону», – підкреслив очільник Уряду.

Нагадаємо, Україна достроково накопичила необхідний для опалювального сезону обсяг газу.

Exit mobile version