Додаток «єППО» в дії: за допомогою застосунку вперше було збито російську крилату ракету

Не так давно ProSlav розповідав про те, що українські розробники представили застосунок «єППО», за допомогою якого громадяни можуть повідомляти про дрони чи ракети армії окупантів. Вранці, 22 жовтня на Півдні України відбулося перше бойове застосування додатка по російській крилатій ракеті.

Про це повідомив один із розробників Геннадій Сульдін у Facebook.

Додаток «єППО» в дії: за допомогою застосунку вперше було збито російську крилату ракету

Громадяни повідомили про ракету через застосунок, а українські захисники знищили ворожий «Калібр». Пан Сульдін розповідає, що ракета летіла на дуже малій висоті, і через особливості рельєфу місцевості локаційно не спостерігалася. Але декілька пильних громадян побачили її і сповістили військових за допомогою додатка єППО. Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказання і без зайвих проблем збили «Калібр» з ПЗРК «Ігла».

«Система спрацювала саме так, як ми мріяли в травні на початку розробки додатку. До речі, єППО замислювався саме як засіб відстеження низьколітаючих дозвукових крилатих ракет, перш за все Калібрів. Загроза типу «шахед» з’явилася набагато пізніше», – розповідає Сульдін.

Крім того, Геннадій Сульдін зазначив, що великою цінністю для ППО є дані з сільської місцевості про ракети і шахедиокупантів. Адже найчастіше вони йдуть по низинах в малонаселених районах.

Нещодавно Уряд ввів механізм, який дозволяє залучати безробітних громадян до суспільно корисних робіт в рамках «Армії відновлення» – читайте про це в матеріалі ProSlav.

Exit mobile version