Іранські дрони уже виявлені над Київщиною – як завчасно їх ідентифікувати та діяти у разі виявлення?

Зранку ми вже повідомляли, що минулої ночі війська окупаційної армії двічі застосували іранські дрони-камікадзе Shahed-136 для атаки на інфраструктурне підприємство Білої Церкви, де влучили 6 разів. Постраждала людина.  Наразі триває ліквідація наслідків обстрілів, а на Київщині залишається певна небезпека щодо їх нових прильотів.

Іранські дрони уже виявлені над Київщиною – як завчасно їх ідентифікувати та діяти у разі виявлення?

ProSlav вирішив розповісти про військові висновки з цього приводу та розтлумачити переяславцям, як діяти у разі їх ідентифікації у нашому краї.

З чим маємо справу? Планер БпЛА «Шахед-136»це класичне крило розмірами близько 3000Х4000 мм, що дозволяє на малих висотах візуально його виявляти неозброєним оком; в конструкції планеру двигунного відсіку використано теплоізоляційні матеріали; існуюче радіолокаційне поле та висока ефективна відбиваюча поверхня дозволяє виявляти БпЛА “Шахед-136” з відстані понад 50 км; на маршовій ділянці траєкторія польоту – прямолінійна; середня швидкість, що спостерігалася – 140-150 км/г; середній підльотний час – 15-20 хв.; висота польоту на маршовій ділянці – від 700 до 2000 м, в районі цілі – знижується до 200 м.

Як вирізнити їх та що робити?

Військові відзначають низьку ефективність таких дронів, проте наполегливо, за можливості, радять триматися осторонь адмінбудівель, мінімізувати перебування на території стратегічних та військових об’єктів. Не нехтуєте вимогою спускатися до укриттів під час сигналів повітряних тривог – навіть попри ваш скептицизм вони відкриті й чекають на вас у цілодобовому форматі. Зберігайте спокій і довіряйте виключно офіційним джерелам інформації!

Exit mobile version