Міністерство соціальної політики звертається до українців щодо оформлення субсидій на опалювальний сезон

Цьогорічний опалювальний сезон буде одним з найважчих за всю історію незалежності України. Тож, заступник міністерки соціальної політики Віталій Музиченко під час телемарафону закликав українців до оформлення субсидій.

Міністерство соціальної політики звертається до українців щодо оформлення субсидій на опалювальний сезон

Він зазначив, що під час воєнного стану правила призначень і нарахувань субсидій на опалювальний сезон залишаться без змін. Про це повідомляє ProSlav з посиланням на Соціальну інформаційну платформу.

«Ми входимо планово в опалювальний період. Наразі буде проведено розрахунок розміру субсидії – спочатку на жовтень місяць, як міжопалювальний місяць, потім на листопад… Можливо, буде змінено адміністрування, але для людей це буде непомітно, тому можемо сказати, що програма житлових субсидій в опалювальний період входить стабільно і ті люди, які отримували субсидію раніше, продовжать її отримувати», – заявив політик.

Музиченко закликав не зволікати з оформленням субсидій та звернувся до громадян, які не мають можливості оплачувати житлово-комунальні з проханням поквапитись з прийняттям рішення щодо звернення до органів соціального захисту.

Заступник міністерки зазначив, що оформлення субсидії на опалювальний сезон можливе через старостати, ЦНАПи, додаток «Дія» або ж безпосередньо у соцзахисті.

«Будь-який варіант, зручний для людини. У будь-який момент вона може претендувати і оформити житлову субсидію. Звичайно, якщо вона їй потрібна і людина не може з об’єктивних причин оплачувати комунальні послуги», – підкреслив Віталій Музиченко.

На гуманітарній платформі «єДопомога» тепер доступна нова опція – отримання пального чи надання «пожертви» у вигляді пального. Як отримати допомогу – інструкція у нашому матеріалі.

Exit mobile version