На Переяславщині попрощалися з загиблим на війні захисником, люблячим батьком і дідусем Іваном Чечетом

У Пристромах навіки попрощалися з мужнім воїном Іваном Чечетом, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів, передає Proslav.

На Переяславщині попрощалися з загиблим на війні захисником, люблячим батьком і дідусем Іваном Чечетом

На сторінці Студениківської громади розповідають, що Іван Чечет був родом із Житомирщини. Виріс у багатодітній родині й сам став батьком чотирьох дітей:

«Рано одружився, рано втратив дружину Альону, яка змушена була їхати на заробітки та покинути на нього малих дітей. Після її смерті він був для двох діточок – Надійки та Віталіка не лише батьком, але і мамою, і цілим світом».

Двоє його старших дітей вже дорослі, дочка має своїх дітей. У новій родині з дружиною Аліною в Івана Івановича народилися син і донька. Кирилкові зараз десять, а Кірі лише вісім. Подружжя уклало шлюб лише торік у вересні, коли Іван Іванович прийшов у короткотермінову відпустку.

«Він страшенно любив дітей, орав землю, був цілком мирною людиною, але агресор змусив його взяти зброю до рук. Так було у 2014, бо Іван Чечет був учасником АТО, так сталося у 2022-му році, коли почалося повномасштабне вторгнення. У серпні він став солдатом, воював у Донецькій області, зустрічався із земляками, разом мріяли про післявоєнне життя. Але не судилося…», – написали про Івана Івановича.

Іван Чечет служив гранатометником 5 механізованої роти 2 механізованого батальйону. Життя захисника обірвалося 11 квітня під час виконання бойового завдання, внаслідок здійснення противником авіаудару по позиціях підрозділу поблизу населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області. Йому було 49 років.

«Це не просто горе, це трагедія світового масштабу, бо вона зруйнувала світ цієї родини, вона знищила надії та мрії, вона забрала у дітей Батька, а у дружини чоловіка і ми знаємо, як її ім’я, Будемо битися, допоки не зникне ця чума із лиця землі. Чума, що зветься росією. Не пробачимо, не забудемо до скону, помстимося, вистоїмо і переможемо. Їх жертви не мають бути марними. Гинуть батьки, щоб могли жити діти. І вони житимуть у мирній Україні!», – зазначила голова Студениківської громади Марія Лях.

Заупокійну літургію за загиблим Героєм провели у церкві Архистратига Михаїла. Поховали Івана Чечета на цвинтарі села Пристроми.

Нагадаємо, під час виконання бойового завдання загинув Сергій Степаненко з Переяслава.

Exit mobile version